MIMOILAŽENJE PO PITANJU DUGA

VLADA IZIGRALA SINDIKATE? 'Drže figu u džepu. Neke su stvari postale zabrinjavajuće'

 CROPIX

Iako je izgledalo kako bi sporazum Vlade i osam sindikata javnih službi danas mogao biti i potpisan, moguće je da se to ne dogodi, javlja N1.

Kako se doznaje od sindikata, nastali su problemi tijekom vikenda i to prilikom sastavljanja ugovora o osnovicama plaća. Sindikati naime tvrde kako Vlada 'drži figu u džepu' te da su u ugovor htjeli progurati nešto što ranije nije bilo dogovoreno.

Do mimoilaženja je došlo po pitanju duga. Tijekom vikenda se pravnici s obje stane pregledavali ugovor, i svaka je strana navodno tvrdila da je u petak na sastanku čula da je dogovoreno nešto drugo po pitanju duga.

Šef liječničkog sindikata Ivica Babić uoči sastanka, koji je počeo oko 9 sati u Ministarstvu rada, kazao je da će se vidjeti 'tko drži fige u džepu', dok Vilim Ribić kaže da su 'neke stvari postale zabrinjavajuće'. Ministar Kujundžić, s druge pak strane, kaže da očekuje da će sve biti riješeno.

'Hrvatski liječnički sindikat će potpisati ugovor, naš Odbor je tako odlučio', kazao je predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić.

Predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić najavio je izjavu nakon današnjeg sastanka s predstavnicima Vlade.

'Vlada drži figu u džepu. Neke stvari nakon današnje sjednice će biti jasnije. Progovorit ćemo o odnosu Vlade prema socijalnim partnerima', istaknuo je Ribić.

Ministar Milan Kujundžić je kazao kako se nada da će danas potpisati ugovor o povećenju osnovica plaća. Također je dodao kako se nada da će se kompromis i u vezi duga.

Podsjećamo, u petak su Vlada i sindikati dogovorili tri postotno povećanje osnovice za plaće zaposlenih u javnim službama u travnju, te potom tri postotno povećanje u studenom 2017. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:46