KADROVIRANJE

Vlada na zatvorenom dijelu sjednice obavila nekoliko imenovanja i razrješenja

 Bruno Konjevic / CROPIX

Vlada Republike Hrvatske u četvrtak je na zatvorenom dijelu sjednice, za državnoga tajnika u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, imenovala Zdenka Lucića, s danom 7. siječnja 2019., priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Vlada je potvrdila prof. dr. Vesnu Tomljenović i prof. dr. Tamaru Perišin kao kandidatkinje Republike Hrvatske za sutkinje Općeg suda EU u mandatnom razdoblju od 1. rujna 2019. do 31. kolovoza 2025. godine, uzevši u obzir mišljenje Odbora za europske poslove Hrvatskoga sabora, od 14. prosinca 2018. godine.

Na osobni zahtjev, razriješena je pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Kulakowski Kramarić, s danom 1. siječnja 2019.

Zbog odlaska na novu dužnost, s danom 31. prosinca 2018. godine, razriješen je pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova mr. Boris Grigić.

Vlada je, na osobni zahtjev zbog odlaska u mirovinu, s danom 30. prosinca 2018., razriješila ravnatelja Zavoda za unapređivanje zaštite na radu Vitomira Begovića.

Donesen je prijedlog odluke, temeljem provedenoga postupka po objavljenom javnom pozivu, kojom se, na prijedlog Vlade, Danira Bilić, imenuje predsjednicom Nacionalnoga vijeća za sport, a članovima Perica Bukić, dr. Sanda Čorak, Željan Konsuo, Ante Baković, prof. dr. Dražen Čular i Petar Ceronja.

Na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), imenuju se Željko Jerkov, Mario Meštrović i Tomislav Grahovac, na prijedlog Hrvatskog paraolimpijskog odbora imenuje se Ratko Kovačić, na prijedlog Hrvatskog sportskog saveza gluhih Marijo Lušić te na prijedlog Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Tomislav Krističević.

Prijedlog odluke Vlada je uputila Hrvatskome saboru na donošenje, navodi se u priopćenju sa zatvorenog dijela današnje sjednice Vlade RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:05