SPORNI RASPORED SJEDENJA

VLADA ODGOVORILA GLAVNOM DRŽAVNOM ODVJETNIKU Jelenić saznao zašto su ga smjestili u ložu s Milanom Bandićem

 
Milan Bandić i Dražen Jelenić (sasvim desno)
 Josip Regović / PIXSELL / EU2020HR

Raspored sjedenja uzvanika na sinoćnjem koncertu u HNK protokol je pripremio prema redu prvenstva, uvažavajući i velik broj međunarodnih gostiju, poručili su u petak iz Vlade referirajući se na snimku na kojoj u istoj loži sjede glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"Protokol je u svrhu organizacije svečanog koncerta u prigodi obilježavanja hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije pripremio raspored sjedenja uzvanika prema redu prvenstva, uvažavajući i velik broj međunarodnih gostiju", stoji kratko u reakciji Vlade na pismo glavnog državnog odvjetnika Jelenića i upita novinara o rasporedu sjedenja na sinoćnjem koncertu u HNK.

Državno odvjetništvo izvijestilo je ranije danas kako je glavni državni odvjetnik uputio pismo Vladi u kojem je izrazio negodovanje zbog rasporeda sjedenja na koncertu u HNK u povodu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU.

"Budući da je Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske potvrdio organizatorima svoj dolazak i organizator je, slijedom toga, mogao napraviti raspored sjedenja kojim se neće dovoditi u sumnju samostalnost i nepristranost Glavnog državnog odvjetnika i državnog odvjetništva u cjelini... Glavni državni odvjetnik RH smatra kako je ostanak u loži prema dodijeljenom mu rasporedu protokola, a s kojim prethodno nije bio upoznat, bila primjerena reakcija na događanju tako visokog međunarodnog ranga", stoji među ostalim u priopćenju.

Gradonačelnik Milan Bandić protiv kojega je državno odvjetništvo podiglo više potvrđenih optužnica poručio je u petak pak kako mu nije neugodno što je sinoć u svečanoj loži sjedio pokraj glavnog državnog odvjetnika Jelenića, jer, kaže, institucija presumpcije nevinosti vrijedi i za njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:01