NEGATIVNE REAKCIJE

Vlada 's veseljem' na Twitteru objavila da dekriminalizira droge: Kome je ova vijest izmamila osmijeh jutros? Obećano-ispunjeno

ZAGREB - Hrvatska vlada jutros je na mikroblegerskom servisu Twitteru na vrlo neobičan način objavila tekst Novog lista u kojem je ministar pravosuđa Orsat Miljenić najavio promjene Kaznenog zakona kojima konzumiranje droga više neće biti kazneno djelo.

- Kome je ova vijest izmamila osmijeh jutros? Obećano-ispunjeno. Konzumiranje droga neće biti kazneno djelo - napisala je Vlada RH na svom službenom Twitter profilu.

Unatoč poprilično 'opuštenoj' objavi, reakcija twitteraša nije bila sasvim pozitivna.

- Konzumiranje droga je iznimno glupo djelo... Ne znam zbog čega bi se to trebalo nagrađivati - odgovorio je Domagoj Batarelo hrvatskoj Vladi.

- Znam da radite i znam da je svaki početak težak, no ima puno važnijih stvari na koje treba trošiti snagu - poručio je Tomislav Kranjčić .

- Ima puno važnijih stvari od ovakvih gluposti. Pratimo dalje! ;) - istaknuo je Željko Malić.

Vlada je potom podsjetila kako je tijekom svojeg, još malo pa tromjesečnog, mandata donijela vrlo mnogo odluka te da se rad nastavlja.

- Prebacivanjem iz kaznene u sferu prekršajne odgovornosti uštedjet će se i mnoga financijska sredstva - zaključila je Vlada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:18