REAKCIJA

VLADA ZA JUTARNJI 'Ne vidimo nikakvu političku odgovornost ministrice Žalac. Ostavku nije podnijela niti to očekujemo'

Gabrijela Žalac
 Bruno Konjević / CROPIX

Djevojčica iz Vinkovaca teško je ozlijeđena u subotu oko 10 sati nakon što je na nju naletio osobni automobil Peugeot 308 kojim je upravljala Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Kako smo ranije danas izvijestili, ministrica je vozila s nevažećom vozačkom dozvolom.

Iz Vlade poručuju da ne vide nikakvu političku odgovornost ministrice zbog prometne nesreće. Smatraju da se nesreća kakva se dogodila Gabrijeli Žalac može dogoditi svakome, da ministrica nije postupila neodgovorno, već suprotno.

U Vladi pojašnjavaju da je ministrica odmah zaustavila automobil i pomogla unesrećenoj djevojčici, pokazala je brigu za njezino stanje, a osim toga, posjetit će je u bolnici.

"Dakle, učinila je sve što je mogla i trebala", kažu u Vladi.

Doznajemo da Žalac zapravo rijetko vozi jer u pravilu vozi njezin suprug, a u Vladi nam nisu znali reći kada joj je istekla vozačka dozvola.

Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić za Jutarnji je izjavio: "Ostavku nije podnijela niti to očekujemo, radi se o nesreći koja se nažalost mogla dogoditi bilo kome u prometu. Ona je potresena i teško joj je. U kontaktu je s obitelji djevojčice i posjetit će je u osječkoj bolnici u večernjim satima nakon operativnog zahvata. Kaznu za vožnju bez vozačke je odmah podmirila, radi se o prekršaju koji nema veze s nesrećom. Premijer se čuo s ministricom Žalac danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:06