NAJEZDA

VLADA ZADUŽILA MINISTARSTVO ZDRAVSTVA DA HITNO RIJEŠI PROBLEM KOMARACA U OSIJEKU Ministar Kujundžić objasnio zašto ih je ove godine tako puno

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 19.06.2019. u 11:50

Osijek, 290914.
Zbog nedavnih poplava i visokog vodostaja Drave pojavila se cetvrta generacija komaraca U Osijeku. Zbog velikog broja komaraca grad je odlucio provesti zaprasivanje sa zemlje toplotnim topovima sa vozila.
Na fotgrafiji: zaprasivanje komaraca u ulici Europske avenije.
Foto: Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / Cropix

Zaprašivanje komaraca u Osijeku, arhivska fotografija

Vlada je na sjednici u srijedu zadužila Ministarstvo zdravstva i županijski Zavod za javno zdravstvo da poduzmu sve potrebne mjere radi rješavanja problema dezinsekcije komaraca na osječkom području radi što kvalitetnije zaštite zdravlja ljudi, a zatreba li uključit će se i Vlada pružanjem financijske pomoći.

Ministarstvo će potrebne mjere poduzeti u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, jedinicama lokalne samouprave na području te Županije kao i županijskim Zavodom za javno zdravstvo, stoji u zaključku.

- Ovisno o tijeku rješavanja problematike dezinsekcije u provedbi zaključka po potrebi će se uključiti Vlada pružanjem financijske pomoći - rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Premijer Andrej Plenković očekuje da županijski Zavod za javno zdravstvo što prije poduzme odgovarajuće mjere.

- Mislim da je ovo primjeren i hitan odgovor Vlade i očekujem da županijski Zavod za javno zdravstvo što prije poduzme odgovarajuće mjere, a Vlada će ako će biti potrebno naći dodatna financijska sredstva da se ovo pitanje riješi što prije - rekao je premijer.

Vladi su se zbog problema najezde komaraca i pružanja pomoći obratili župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić, naveo je ministar Kujundžić te objasnio da se na poplavnom području Drave i Dunava, dizanjem razine vode, stvaraju velike površine koje postaju intenzivna legla komaraca te je od travnja do listopada kvaliteta života stanovništva na području Županije i Grada značajno ugrožena

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo