ŽIVI ZID

VLADIMIRA PALFI 'Doći ću u Sabor, dati prisegu pa ostavku' TKO ĆE UMJESTO NJE BITI ZASTUPNIK Lista Živog zida vrvi anonimcima nepoznatima i u stranci

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.06.2019. u 21:07

Zagreb, 230318. Markov trg.
Sabor.
Konferencija za medije Kluba zastupnika Zivog zida o temi: Prava djece u Republici Hrvatskoj.
Na fotografiji: Vladimira Palfi Sincic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Vladimira Palfi

Potpredsjednica Živog zida Vladimira Palfi aktivirala je svoj saborski mandat i iz saborskih klupa izbacila dojučerašnjega stranačkog kolegu Branimira Bunjca.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo u srijedu je jednoglasno odlučilo o aktiviranju njezina zastupničkog mandata, a ona je u telefonskom razgovoru za RTL rekla da će doći u Sabor, dati prisegu, a zatim i ostavku, čime će i službeno završiti njezina saborska karijera.

U četvrtak će pak Živi zid na konferenciji za novinare izvijestiti tko će u Sabor umjesto Vladimire Palfi. To je još uvijek nepoznanica, a kako je Jutarnji već pisao, na listi 3. izborne jedinice poslije Palfi i Bunjca je Suzana Kušek-Đanić, supruga bivšeg tajnika Ivana Đanića, no oboje su odavno napustili Živi zid. Suzana Kušek-Đanić kaže da ne bi prihvatila mandat jer je izašla iz priče sa Živim zidom, koji ju je, kaže, “odbacio od aktivizma i članstva”. Kontaktirala ju je Vladimira Palfi zimus, na dan kad je Bunjac bio prvi put dao ostavku...

S vodstvom stranke razdružili su se neposredno nakon parlamentarnih izbora i odlaska Hrvoja Runtića, i to iz sličnih razloga: razočaranja zbog samovolje. Na toj listi nalaze se javnosti, ali i bivšim članovima Živog zida koje smo zvali, sasvim anonimne osobe.

Odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva o aktivaciji mandata Vladimire Palfi u petak će na glasanju formalno potvrditi i Sabor.

Palfi je u Hrvatski sabor izabrana iz 3. izborne jedinice na parlamentarnim izborima 2016. godine, ali odmah je svoj mandat zamrznula, a kao njena zamjena u Sabor je ušao Bunjac.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo