KOPRIVNICA

VLASNICA CVJEĆARNICE U NEVJERICI, ZATVORILI JOJ LOKAL ZBOG 10 KUNA!? 'Inspektor je ušao, kupio cvijet i izjurio van, nisam mu stigla dati račun'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.09.2018. u 23:40

Facebook

Ministarstvo financija, odnosno Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom, provode pojačan nadzor fiskalizacije u sklopu kojega su u utorak zatvorili koprivničku cvjećarnicu ‘Kala’, 31-godišnje vlasnice Sanje Zagorščak, piše ePodravina.

Vlasnica u razgovoru za ePodravina nije skrivala šok i nevjericu zbog događaja te je ispričala što je prethodilo tome da vrata njezine cvjećarnice zatvore na dva tjedna.

- Priču svi trebaju čuti. Dogodilo se to da su došli na prepad, nenajavljeno. Ušao je jedan inspektor i kupio margaretu za 10 kuna. Uzeo je cvijet, uzeo ga i izašao odmah van, nije ni sekundu pričekao da dobije račun. Znači, sestra koja je radila, račun je izdala i stavila na pult. Onda se dogodilo to da su se vratila dvojica, predstavila se da su iz Carine te rekli da im nisam dala račun i zato će me kazniti. Oni mi to nisu priznali jer račun nije bio uručen na ruke. Nije ni mogao biti jer je gospodin takvom brzinom izašao van da nije ni mogao biti uručen. U zapisnik su napisali dvije različite priče. Kazna je stvarno rigirozna, mislim da to zaista nije u redu - ispričala je.

Ponovila je više puta da je račun izdan i bio je na pultu, no službenici iz Carine to nisu priznali.

- U zapisniku stoji da je račun bio evidentiran u Poreznoj, a na drugoj stranici piše da nije izdan, znači imaju dvije različite priče. Angažirali smo i odvjetnika. U zapisniku stoji da je razlika bila tri minute i eto, nije mi jasno zašto su to tako napravili. Nekog su očito morali zatvoriti. Inače, uzela sam obrt uz pomoć državnih poticaja, imam paušalnu plaću i nemam razloga ne izdavati račun. Prije njih je bila tržišna inspekcija i bilo je sve u redu. Novčano još ne znam hoće li me kazniti. No, nadam se da će pravda ipak biti zadovoljena. I da je greška bila napravljena, tako oštra kazna, a radim tek deset mjeseci, mislim da zaista nije u redu - zaključuje S. Zagorščak.

Ipak, premda vlasnica zatvorene cvjećarnice tvrdi da su inspektori došli nenajavljeno, na stranicama Porezne uprave kao glavna vijest na web stranici stoji najava o pojačanom nadzoru u Koprivničko križevačkoj županiji od 17. do 19. rujna.

Trenutno nema informacija je li još koji obrt zatvoren.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo