SAMO KOD NAS

VLASNIK KAFIĆA KAŽNJEN JER MU JE LOKAL U VRIJEME DOLASKA INSPEKTORA BIO ZATVOREN! 'Taj dan sam bio u bolnici jer mi je pozlilo...'

Ilustracija
 CC/Flickr

Ugostitelj Dejan (46) je proglašen krivim i kažnjen jer turistički inspektor nije mogao u njegov kafić u Đurđevcu. Inspektor Ministarstva turizma u prijavi je napisao kako je u ponedjeljak, 8. siječnja ove godine u četiri navrata zatekao zaključana vrata kafića u Đurđevcu, premda na vratima piše kako je radno vrijeme od 8 do 20 sati.

Nesretnom Dejanu nije pomoglo ni to što je inspektoru par dana kasnije rekao kako mu je tog dana pozlilo pa je bio na pretragama u koprivničkoj bolnici. Prekršajni sud u Koprivnici kaznio ga je s 2000 kuna, a njegov kafić s 2500 kuna plus 500 kuna troškova postupka. Ukupno, dakle, državi moraju platiti 5000 kuna, piše Podravski.hr.

Koprivnički turistički inspektor, inače, u kafić je 8. siječnja pokušao ući u 8.30, 10, 12 i 15 sati, ali vrata su svaki put bila zaključana.

- Dana 11. siječnja turistički inspektor je ponovno izvršio nadzor u ugostiteljskom objektu gdje je zatečen okrivljeni koji je inspektoru na zapisnik izjavio kako je točno da je lokal 8. siječnja bio zatvoren iz razloga što je on bio na liječničkom pregledu u bolnici u Koprivnici s obzirom da mu je pozlilo - stoji u presudi.

Sud drži kako je “nesporno da je ugostiteljski objekt tog dana bio zatvoren, iako je trebao biti otvoren u radnom vremenu od 8 do 20 sati”, čime su prekršene odredbe Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Inače, za takav prekršaj propisana je novčana kazna za pravnu osobu u rasponu od 2500 do 20.000 kuna, a za odgovornu osobu u pravnoj osobi u rasponu od 2000 do 7000 kuna, piše Podravski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:12