NESREĆA

VODENA BOMBA IZ KANADERA PALA NA VATROGASCE, OZLIJEĐENI SU Borili su se s požarom u Šibeniku

 Nikolina Vuković StipaniČev / CROPIX

Dvojica vatrogasaca, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik ozljeđena su prilikom gašenja požara koji je u ponedjeljak oko 15 sati i 15 minuta izbio u blizini zgrade Osnovne škole Brodarica u istoimenoj šibenskoj gradskoj četvrti, piše Slobodna Dalmacija.

Kako je riječ o gusto naseljenom području, za gašenje požara koji je planuo u neposrednoj blizini kuća angažirane su sve raspoložive vatrogasne snage, tako i kanader.

Vatrogasce je, po riječima Darka Dukića, šibensko-kninskog županijskog vatrogasnog zapovjednika, ozlijedila "vodena bomba“ iz kanadera, no obojici je odmah ukazana liječnička pomoć te, po svemu sudeći, neće imati ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Inače, "vatreni“ ponedjeljak počeo je na širem šibenskom području trima požarima u biličkom predjelu Podlukovnik i na ulazu u Industrijsku zonu Podi u 9.36.

Šuma Jelinjak planula je u 10.34, a u 12.30 sati vatrogasci su pohitali na gašenje požara koji je izbio na šumovitom brdu između Žaborića i Jadrtovca.

Uslijedila je intervencija na Brodarici, a u 16.30 sati vatrogasci su nastavili put prema Raslini gdje je, također, planula borova šuma i nisko raslinje.

- Cijeli dan naše se snage prestrojavaju i praktički gasimo jedan požar za drugim. Na sreću, 70-ak vatrogasaca i dva kanadera uspjela su sve požare staviti pod kontrolu, pa i ovaj posljednji u Raslini. Kolika je nastala šteta tek će se utvrditi, no ono što već sada mogu kazati jest da svi požari nisu uzrokovani nekontroliranim paljenjem korova, već da su, naročito oni ozbiljniji, sasvim sigurno namjerno izazvani baš kada su vremenske prilike, prije svega vjetar, pogodovale širenju vatre - konstatirao je Dukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:00