USPJEŠNA OPERACIJA

VOJNI HELIKOPTER PRONAŠAO NESTALOG BRITANCA NA KORČULI Uz pomoć HGSS-a brzo uočili izgubljenog muškarca

 Niksa Stipanicev / CROPIX

Nestalog državljanina Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u ponedjeljak je pronašla posada vojnog helikoptera na Korčuli. Zajedno s letačkom posadom u akciji spašavanja su sudjelovali i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Kapetan posade helikoptera Mi-8 MTV, natporučnik Marko Filipović-Grčić rekao je da su nakon slijetanja na Korčulu proučili kartu prohodnih putova i staza koje koriste lovci i mještani, te nakon toga krenuli u potragu.

"Brzo smo uočili osobu koja je odgovarala opisu, te smo nakon potvrde identiteta tražene osobe od zemaljskih snaga uključenih u traganje, završili naš angažman", napomenuo je Filipović-Grčić.

U akciji traganja i spašavanja za nestalom osobom na otoku Korčuli sudjelovala je posada helikoptera Mi-8 MTV Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ).

Uz kapetana posade Filipovića-Grčića, u akciji su sudjelovali kopilot, natporučnik Duje Voloder te tehničari letači, stožerni narednik Davor Lipovac i nadnarednik Mladen Delić.

To je 11. akcija potrage i spašavanja tijekom 2018. u kojoj su sudjelovale letačke posade Eskadrile transportnih helikoptera, priopćili su iz Ministarstva obrane RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:41