KRSTIČEVIĆ I ŠUNDOV

VOJNI VRH UPUTIO ČESTITKU PRIPADNICIMA HV-A 'S posebnim pijetetom u blagdanskim danima prisjećamo se onih koji su živote ugradili u mir Lijepe Naše'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 24.12.2019. u 11:43

Zemunik, Zadar, 111219
Jutros je u vojarni Pukovnik Mirko Vukusic 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva upriliceno svecano otvorenje Medjunarodnog sredista za obuku specijalnih zracnih snaga (Multinational Special Aviation Programme Ð MSAP).
Na fotografiji: ministar Damir Krsticevic.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / CROPIX

Ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov uputili su pripadnicima Hrvatske vojske božićne i novogodišnje čestitke te im zahvalili na predanom radu i mnogobrojnim izvršenim zadaćama.

Krstičević je djelatnicima Ministarstva obrane, pripadnicima Hrvatske vojske i hrvatskim braniteljima zahvalio na predanom radu.

- Na temeljima koje su izgradili hrvatski branitelji zajedno smo obnovili Hrvatsku vojsku i vratili joj pobjednički sjaj iz Domovinskog rata - kazao je.

Posebnu čestitku uputio je vojnicima u misijama i operacijama van zemlje.

Vojnicima, mornarima te pripadnicima Hrvatske vojske u operacijama, misijama i aktivnostima potpore miru blagdane je čestitao i Šundov.

- S posebnim pijetetom u ovim blagdanskim danima prisjećamo se svih onih koji su svoje živote ugradili u mir i slobodu Lijepe Naše. Upravo nam oni u ovim danima ljudskog zajedništva najviše nedostaju - kazao je.

Šundov je poručio da je ljudski potencijal najvažniji potencijal u hrvatskim oružanim snagama, a čovjek najvredniji dio sustava.

- Božić je blagdan koji svojom porukom podsjeća da dobrota, radost i nada imaju smisla - rekao je Šundov i zahvalio svima koji su svojim primjerom, predanošću i životom pridonijeli postignućima i rezultatima Oružanih snaga u zemlji i inozemstvu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo