POTRAGA ZA ANTONIJOM >>> JUTARNJI DOZNAJE

Vozač je tražio žrtvu: 30 km prije Drniša drugu je djevojku nagovarao da uđe u kabinu!

Pomoć obitelji nestale djevojke ponudila je i premijerka Kosor: Možete me nazvati bilo kada

ZAGREB - Prašnjavi teretnjak s plavom ceradom stao je uz cestu. Jutro je bilo sparno, utorak oko osam sati, malo mjesto u zaleđu. Vozač je zazvao lijepu maloljetnu djevojku koja je stopirala. Htjela je u Split.

Vozač ju je nagovarao da uđe u kamion. Mršav je i blijed, primjećuje odmah djevojka, i barem dvaput stariji od nje. Crna mu je kratka kosa zalizana unazad.

- Povest ću te gdje trebaš, ajde sa mnom - rekao joj je, ali je djevojka bila neodlučna: naime, on je došao iz suprotnog smjera.

Nije mu vjerovala

- Sačekaj, okrenut ću se i odvesti te gdje želiš, nema problema - rekao je. Iz nekog mu razloga nije vjerovala. Djelovao joj je nervozno i kao da je požuruje. Ponudu je odbila, a vozač se kratko nasmijao i krenuo dalje. Zapamtila je da mu fali zub.

To se dogodilo 30-ak kilometara od Drniša, oko sat i pol prije nego što će isti vozač na Čikolskom mostu pokupiti 17-godišnju Antoniju Bilić, za kojom gotovo cijela Hrvatska traga već deset dana. Potvrdu informacije da je vozač šlepera pokušao pokupiti još jednu djevojku prije nego što je u nepoznato odveo Antoniju neslužbeno smo dobili i iz izvora bliskih istrazi. Sada je gotovo izvjesno: vozač je tog utorka tražio žrtvu. Bio je spreman okrenuti se zbog prve cure, okrenuo se zbog Antonije.

Ključna svjedokinja

Premda je u tom kraju uobičajeno da mladi stopiraju, najviše zbog loših autobusnih veza između većih mjesta, savjetuje im se da nikako ne ulaze u vozila s nepoznatim osobama.

Djevojka koja je odbila ući u kamion vjerojatno je pomogla u izradi preciznijeg fotorobota, a u vodu sada padaju i sumnje da umirovljeni policajac Frane Bilić, koji je Antoniju vidio da ulazi u kamion kod Drniša, nije tako precizno mogao opisati vozača. Jer, on u izradi fotorobota i nije bio ključna osoba. Policija informacije o drugoj djevojci i možda najjačem svjedoku nije objavila kako bi zaštitila njezin identitet, a toga će se pridržavati i Jutarnji.

Jučer, deveti dan potrage, policija je intenzivirala napore. Češljao se golemi teren na relaciji od Drniša do Klisa kod Splita. Pretraživao se ponovno svaki jarak uz cestu te velik broj razrušenih kuća koje su u vihoru rata njihovi vlasnici napustili. GSS se pak s drugim odredom policajaca pridružio pretrazi područja pokraj odmorišta Modruš kod tunela Mala Kapela.

Kosor ponudila pomoć obitelji nestale Antonije

Predsjednica Vlade večeras je nazvala obitelj Bilić te je razgovarala sa sestrom nestale Antonije, Anom, javlja Dnevnik.hr.

Premijerka joj je, između ostalog, rekla kako je mogu nazvati u bilo kojem trenutku ako smatraju da se još nešto može učiniti kako bi se Antonija pronašla.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:01