KLEVETA

VOZAČ SANITETA OSUĐEN ZA ZLOSTAVLJANJE KOLEGICE HVALIO SE DA GA ŠTITI ZLATKO KOMADINA Sada je napasnika župan tužio

Zlatko Komadina naglašava da nema nikakve veze s osuđenim vozačem županijskog Doma zdravlja
Zlatko Komadina
 CROPIX

Župan Zlatko Komadina podnio je tužbu za klevetu protiv Marina Petrušića, vozača sanitetskog vozila županijskog Doma zdravlja, pravomoćno osuđenog za seksualno zlostavljanje kolegice, medicinske sestre, na radnome mjestu.

Župan je tužio osuđenog vozača jer se pred žrtvom seksualnog nasilja i još nekim osobama hvalio da mu nitko ništa ne može jer uživa Komadininu političku zaštitu. Komadina, naime, naglašava da nema nikakve veze s osuđenim vozačem i da svako pozivanje na njegovu navodnu političku zaštitu predstavlja kazneno djelo klevete.

O slučaju silovanja u primorsko-goranskom Domu zdravlja i presudi za njega Jutarnji list je detaljno izvijestio početkom ovog tjedna. Nakon objave nazvala nas je tajnica Komadinina kabineta i izvijestila o Komadininoj tužbi protiv vozača.

Vozaču Petričiću je početkom listopada uručena pravomoćna presuda u kojoj ga se proglašava krivim za dva djela seksualnog zlostavljanja medicinske sestre Maje Vučković počinjena 2015. Osuđen je na 10 mjeseci zatvora koji se zamjenjuje društveno korisnim radom na način da se jedan dan zatvora zamjenjuje s dva sata rada.

Kad je dobila u ruke pravomoćnu presudu, žrtva Maja Vučković očekivala je da, pošto je zlostavljanje i sudski dokazano, osuđenog vozača saniteta više napokon neće sretati na radnome mjestu. Međutim, ravnatelj Doma zdravlja dr. Vladimir Mozetič je već pripremljeni otkaz Petričiću prije dva mjeseca povukao. Od doživljenog šoka, žrtvi je pozlilo i od tada je na bolovanju. Predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Ivica Lukanović nikada žrtvi nije odgovorio na dopis u kojem traži da to tijelo preinači ravnateljevu odluku i vozaču uruči otkaz.

Kako je župan Komadina još u studenom javno izjavio da će od ravnatelja i Upravnog vijeća Doma zdravlja zatražiti očitovanje o ovom slučaju, Lukanovića smo pitali je li primio Komadinin zahtjev i što mu je odgovorio. Upitali smo ga i je li odgovorio na dopis žrtve. Poslao nam je poruku da je na poslovnom putu i da će nam odgovoriti po povratku.

Sindikalistica Andrea Rippl Gotvald kaže kako joj nije poznato da je župan Komadina tražio očitovanje od Upravnog vijeća: “Kao jedna od pet članova Vijeća nisam dobila nikakav županov zahtjev, a sumnjam da ga je primio i predsjednik Vijeća jer ga nije spominjao.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:06