POGORŠANJE VREMENA

VOZAČI, OPREZ: JAKI PLJUSKOVI I MAGLA OTEŽAVAJU PROMET Danas kiša u cijeloj zemlji, moguć i snijeg! U večernjim satima strmoglavi pad temperature

 
Do zamućenja vode došlo je nakon obilnih kiša
 Zvonimir Barišin / HANZA MEDIA

Kolnici su jutros mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Hrvatskom primorju, Lici i Gorskom kotaru, a zbog mjestimice jačih pljuskova na kolniku se zadržava voda, pa Hrvatski autoklub (HAK) vozače poziva na dodatni oprez.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru. Ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić gdje je vidljivost smanjena mjestimice na 50-100 metara.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za petak najavljuje kišu, mjestimice i pljuskove s grmljavinom. Ponegdje oborina može biti obilnija, osobito na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima, a krajem dana i u Dalmaciji. U najvišem gorju moguć je i snijeg.

U drugom dijelu dana sa zapada dolazi djelomično razvedravanje. Vjetar uglavnom umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom i srednjem Jadranu umjerena do jaka, poslijepodne mjestimice i olujna bura, dok će na južnom puhati umjereno do jako jugo. Temperatura zraka uglavnom od 11 do 15, a na Jadranu od 19 do 24 Celzijeva stupnja. Navečer osjetno svježije.

DHMZ


Granični prijelaz Vitaljina zatvoren je privremeno za sav promet. Promet se preusmjerava na GP Karasovići. Zbog radova na graničnom prijelazu Stara Gradiška promet će teći uz privremenu regulaciju.  Zbog suženog kolnika u vrijeme gušćeg prometa očekuje se sporiji prolazak državne granice. Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

U prekidu je katamaranska linija Pula-Mali Lošinj-Zadar. Ostali katamarani i trajekti plove prema plovidbenom redu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:23