OPASNA POJAVA

VOZAČI, OPREZ VEČERAS I U NOĆI NA UTORAK! Državni hidrometeorološki zavod objavio upozorenje zbog novog pogoršanja vremena

 
 Robert Fajt / CROPIX

Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano, a u unutrašnjosti ujutro ponegdje uz maglu, poslijepodne sa sjevera naoblačenje, navečer i osobito tijekom noći na utorak u središnjim i istočnim predjelima mjestimice može pasti malo snijega ili kiše koja se može smrzavati na hladnom tlu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske za ponedjeljak.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, a na Jadranu bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7, na Jadranu od 7 do 12 stupnjeva Celzijusovih.

HAK: Između Ravne Gore i Delnica zatvoren zaustavni trak

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog teretne prikolice u kvaru, između čvorova Ravna Gora i Delnice, na 39. kilometru u smjeru Rijeke, zatvoren je zaustavni trak u dužini od 100 metara, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, a ima je i na autocestama A1 između Zagreba i Karlovca i A3 Bregana-Lipovac između Križa i Lipovca. Kolnici su vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Slavoniji, Lici te dijelom u Dalmaciji. Mogući su odroni duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale i na cestama u gorju.

Zbog niskih je temperatura na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Do 1. srpnja 2018. za sav promet bit će zatvoren granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići. Na graničnom prijalazu Bregana na izlaz se čeka dva sata. Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:36