NOVI PRAVILNIK

Vožnja vlakom bez karte ponovno će biti prekršaj

 CROPIX

Kako više ne bi bilo slučajeva putnika koji su na sudu, zbog HŽ-ova manjkavog Pravilnika, uspjeli dokazati da im za vožnju vlakom ne treba karta, Hrvatske željeznice odlučile su izmijeniti sporni dokument te su novi prijedlog Pravilnika poslali u javno savjetovanje 27. travnja.

Riječ je o dokumentu pod nazivom nacrt prijedloga Pravilnika o izmjenama Pravilnika o unutarnjem redu željezničkog sustava u koji se dodaju odredbe prema kojima je zabranjeno zadržavanje unutar vlaka bez valjane prijevozne isprave, kao i remećenje javnog reda i mira pri kontroli karte od strane HŽ-ovih konduktera.

Zanimljivo, ali prethodni dokument takve odredbe, iz nepoznatih razloga, nije sadržavao, što je jednom putniku iz Rijeke, koji se u vlak ukrcao u Ogulinu, na sudu pomoglo dokazati da nije niti trebao platiti kartu.

Priča je otkrivena početkom travnja, a HŽ je, brže-bolje, pohitao izmijeniti Pravilnik kako se ne bi pojavilo još sličnih putnika.

On je na javnom savjetovanju dostupan do 28. svibnja, a sve dok ga zakon ne prihvati, sudska bi se praksa u presuđivanju mogla voditi riječkim primjerom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:43