UHVAĆEN NA DJELU

VRATIO 3.679,76 KN U PRORAČUN Ministar Varga platio troškove svog skijaškog izleta državnim Audijem

Ministar zdravlja iz svog je džepa platio benzin, cestarine, dnevnice i smještaj vozača
 Tomislav Krišto/CROPIX

ZAGREB Ministar zdravlja Siniša Varga uplatio je u državni proračun 3679,76 kuna nakon što je vijest o njegovu odlasku na skijanje u Italiju službenim automobilom izazvala negativne reakcije u javnosti.

Iz Ministarstva zdravlja u utorak su Hini potvrdili da je Varga u proračun uplatio iznos dnevnice vozača, cestarine, hotelskog smještaja vozača i goriva. Uplaćen je iznos od 3679,76 kuna, koliko je izračunato da je taj put stajao porezne obveznike.

DRŽAVNIM AUDIJEM NA SKIJANJE Butković: Ovo je najnepristojniji ministarski potez u ovoj Vladi

Od toga se na dnevnice vozača odnosi 140 eura, cestarine 37,40 eura, hotelski smještaj vozača 230,60 eura, te na gorivo 550,80 kuna, stoji u odgovoru Ministarstva.

Na upit koliko je dana Varga proveo na skijanju i hoće li se ispričati javnosti iz Ministarstva nije stigao odgovor.

Premijer Zoran Milanović najavio je u ponedjeljak, komentirajući potez ministra zdravlja koji je službenim automobilom putovao na skijanje, izmjenu uredbe o korištenju službenih automobila tako da će se ubuduće moći koristiti samo za službene potrebe.

"Ne želim ministra podcjenjivati i govoriti da nije shvatio duh uredbe. Ne znam s kim se konzultirao, vjerojatno službama u Ministarstvu, ali nema smisla sada govoriti što rade moji suradnici i kako oni koriste auto na koji imaju pravo. To nije pravo, nego vrsta pogodnosti da bi dužnosnici mogli obavljati svoj posao, ali treba sam procijeniti i u nizu situacija znati gdje je granica", rekao je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:37