STAV PREDSJEDNIKA HNS-A

Vrdoljak: Moraju se donijeti ozbiljne mjere za gospodarstvo

Ivan Vrdoljak
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u utorak kako je njegov osobni stav, ali i HNS-a, da se vrlo skoro moraju donijeti ozbiljne mjere za spas gospodarstva pogođenog karantenom zbog pandemije koronavirusa.

Vrdoljak je uoči sastanka stranaka vladajuće većine kazao kako će jedna od tema razgovora biti kada se planira ići na izbore, jer o tome trebaju svi zajedno raspraviti.

"Stav HNS-a i moj osobni je da se vrlo skoro moraju donijeti ozbiljne mjere u gospodarstvu. To su dugoročne i skupe mjere koje se ne smiju donositi u zadnjem mjesecu mandata, nego u prvim mjesecima novog mandata", rekao je novinarima.

Na pitanje jesu li događaji u Jasenovcu, Okučanima i teme vezane za ustaški pozdrav "Za dom spremni" udaljili HNS od HDZ-a, Vrdoljak jer odgovorio da će uvijek biti populista i ekstremista koji će nametati teme koje su nametali zadnjih 20 godina.

"Ako prevladava tema 'Za dom spremni' onda ćemo se vratiti u kampanju koja je bila slična 2003. godini. Stvarno želim da izađemo s gospodarskim programima, da pričamo o tome kako Hrvatska treba izgledati 2022., ne na grobljima, nego u industriji, tvornicama, plaćama i obrazovanju", kazao je Vrdoljak.

Oni koji nemaju sadržaj vraćaju se na teme iz 2003. godine

Istaknuo je da će one stranke koje nemaju drugi sadržaj pokušati vratiti teme koje su i 2003. godine bile aktualne.

"Godine 2003. su vikali 'ne damo generale', sada viču 'ne damo za dom spremni', svake godine nešto ponavljaju, zato jer nemaju sadržaj kako žele složiti porezni i investicijski sustav. Jeste li čuli Hasanbegovića da razmišlja o investicijama u industriji, poljoprivredi, OPG-ovima - niste", ustvrdio je Vrdoljak.

Po njegovim informacijama, zakon o obnovi Zagreba napisan je i poslan u Vladu. Imamo dvije teme - jedna je hitna obnova krovova i dimnjaka, osiguravanje tople vode i grijanja, a druga generalna obnova koja je dugoročnija i skuplja, pojasnio je.

"Sigurno nećemo hitne procese ostaviti za sljedeću godinu. Jamčim vam da će se sve hitne intervencije koje ćemo sufinancirati uskoro vidjeti u rebalansu proračuna", poručio je Vrdoljak.

Na primjedbu novinara da se to tek treba zakonski omogućiti, Vrdoljak je istaknuo kako o tome raspravljaju s Vladom, ali uvijek mora postojati stranka koja Vladu čini efikasnijom i bržom, a to je HNS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:19