PET NAJVAŽNIJIH POLITIKA

VRDOLJAK NABROJAO PET KLJUČNIH POLITIKA HNS-a Ponovno izabran za šefa stranke pa se obratio javnosti s planovima

Na fotografiji: Blaženka Divjak, Predrag Štromar, Ivan Vrdoljak
 Tomislav Kristo / CROPIX

Ivan Vrdoljak, kao jedini kandidat, ponovno je izabran na čelo Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS), pa se u ponedjeljak javnosti obratio na pressici na kojoj je najavio što će biti fokus HNS-a, ponovno s njim na čelu.

Pet ključnih politika koje će obilježiti HNS su:

1. Hrvatska kao zemlja znanja

2. Kreativna industrija

3. Nastavak industrijske strategije i zadržavanje stope rasta

4. Izgradnja digitalne infrastrukture

5. Čovjek u fokusu: bolji život, rješavanje problema građana

Uskoro opširnije...

'Govore nam da smo izdajice, da smo se prodali'

Podsjetimo, za Vrdoljaka su se u subotu opredijelila 653 delegata na Saboru stranke, koji je održan u zagrebačkom City Plaza centru, dok je 25 glasova bilo nevažećih.

Za zamjenika mu je izabran Predrag Štromar, dok su potpredsjednici Marija Puh i Ivan Gulam. Na sabor stranke došli su predstavnici liberalnih stranaka iz Nizozemske, Češke, Makedonije, BiH i Mađarske.

Vrdoljak je u govoru nakon proglašenja rezultata rekao kako mu je s jedne strane žao što nije imao protukandidata, jer zna da u stranci ima cijeli niz izvrsnih ljudi, no to vidi i kao podršku članska novoj politici stranke.

- Govore nam da smo izdajice, da smo se prodali, da smo trebali čekati i ići na još jedne izbore, da smo trebali čekati da opozicija dobije novog vođu, naravno iz redova SDP-a, da smo trebali biti strpljivi… I, naravno, sretni s onim što smo imali i što su nam, kao, "dali". I onda bi nas kao stranku, navodno, čekala bolja budućnost. Ali što bi bilo s građanima da smo išli na treće izbore u godinu dana, što bi bilo s našom zemljom - upitao se Vrdoljak i dodao kako je stranka konačno izašla iz ideoloških rovova i napravila preokret stavivši Hrvatsku i ljude na prvo mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:00