BIRA SE GRADONAČELNIK

Vrgorac - dobar odaziv na prijevremenim izborima

 Admir Buljubašić / CROPIX

Odaziv birača na nedjeljnim prijevremenim izborima za gradonačelnika Vrgorca i za vrgoračko Gradsko vijeće, bolji je u usporedbi s prijašnjim, a do 11 sati na 26 biračkih mjesta izišlo je 22,3 posto od ukupno 6.089 birača, doznaje se u Gradskom izbornom povjerenstvu (GIP).

Đino Ružičanin, predsjednik GIP-a, Hini je izjavio da je najbolji odaziv na biračkom mjestu broj 8 u samom Vrgorcu, gdje je izišao 491 birač od 1.991 birača s pravom glasa, odnosno 25 posto.

Za razliku od Vrgorca, po selima je izlaznost slabija - na biračkom mjestu Poljica do 11 sati su izišla tek 2 birača od 64 upisana, a u Kozici od 60 birača izišla su tek 3, što je 5 posto od ukupno upisanih.

Izbori protječu mirno i bez problema, do 11 sati nije zabilježen nikakav incident niti nepravilnost prilikom glasovanja, navode iz GIP-a.

Za 15 mjesta u gradskom vijeću natječe se šest kandidacijskih lista: HDZ-a, SDP-a, HNS-a, HSP-a, HSU-a i Nezavisna lista mladih.

Za mjesto gradonačelnika i njegova zamjenika natječu se tri kandidata - HDZ-ov Rudolf Grljušić, zamjenik Zdravko Primorac, SDP-ov Rade Bobanac, zamjenica Ivana Vujčić (SDP) te kandidat Nezavisne liste mladih Ante Pranić, zamjenik Ljubomir Erceg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:16