PREDSJEDNIŠTVO I NACIONALNO VIJEĆE

VRH HDZ-a NA SASTANKU Sisački župan otkrio što misli o ploči u Jasenovcu: Ja tu nemam svoj stav, mislim imam svoj stav, on je jasan, kao i premijerov

Predsjedništvo HDZ-a
 Goran Mehkek / Hanza Media

U središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u 17 sati počela je sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke. Kako doznaje Dnevnik.hr, tema razgovora su aktualna zbivanja u zemlji.

Pretpostavlja se kako će se raspravljati i o HOS-ovoj ploči s ustaškim pokličem "Za dom spremni", no to nitko od visokih dužnosnika stranke nije želio potvrditi, ali niti iznijeti svoj stav o tome.

Na pitanje kako bi on to riješio Božidar Kalmeta je kratko rekao:

- Ha, sad kako bi ja.. Nisam razmišljao o tome ovog časa. Nije to jednostavno pitanje ni jednostavan odgovor. Treba naći jedno razumno rješenje gdje će biti svi zadovoljni. Nije to nije lako, ali treba ga naći - rekao je Kalmeta.

Ministar prometa Oleg Butković bio je znatno kraći u svojem odgovoru:

- Sve će biti ok, sve će biti u redu - kazao je Butković.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić dao je prilično zanimljivu izjavu:

- Ja tu nemam svoj stav, mislim imam svoj stav. Donijet će se rješenje koje će biti na zadovoljstvo sviju. Stav je jasan kao i premijera i cijele vlade. Treba naći razumno rješenje. Ploče su nebitan problem, bitan je razvoj gospodarstva - rekao je Žinić.

Vladimir Šeks i Josip Đakić ostali su bez komentara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:51