VELIKA NAGRADA SIGURNOSTI 2019.

VRIJEDNO PRIZNANJE Hrvatske autoceste nagrađene za promociju sigurnosti u kampanji „Hitni koridor spašava život“

Žiri Hrvatske Velike Nagrade Sigurnosti (HVNS) 2019. u sastavu: predsjedavajući, prof.dr.sc. Vlatko Cvrtila, rektor Sveučilišta VERN Zagreb, dr.sc. Krunoslav Borovec, dekan Visoke policijske škole u Zagrebu, izv.prof.dr.sc. Božo Skoko, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, Ana Raić Knežević, novinar, izv.prof.dr.sc. Valentina Kranželić, Edukacijsko rehabilitacijski fakultet u Zagrebu i mr. Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, izabrao je pobjednike u 12 kategorija Hrvatske Velike Nagrade Sigurnosti 2019.

Žiri je jednoglasno donio odluku da se HVNS 2019. u kategoriji medijska promocija sigurnosti, dodijeli HAC-u za kampanju „Hitni koridor spašava život“.

U cilju podizanja svijesti vozača o važnosti formiranja Hitnog koridora, HAC je ove godine pokrenuo edukativnu kampanju koju uz partnere podržavaju i ostali koncesionari autocesta u Hrvatskoj. Također, po uzoru na europske zemlje postavljeno je više informativnih panoa na nadvožnjacima iznad autocesta koji na jednostavan način pokazuju kako se u slučaju prolaska interventnih vozila formira Hitni koridor. Tako je pridržavanje obveze o formiranju Hitnog koridora za vozača „mali pomak“ lijevo ili desno, dok je za unesrećenog to koridor prema životu.

HAC zahvaljuje partnerima koji su prepoznali važnost hitnog koridora i pridružili se promociji: Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu, Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, Hrvatskom autoklubu, Autocesti Rijeka-Zagreb i posebno medijima koji su pružili izniman doprinos kako bi poruka o hitnom koridoru stigla do što većeg broja vozača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:33