POSLAO PISMO

'VRŠITE PRITISAK NA SABOR DA SE TA POŠAST NE USVOJI' Biskup Košić pozvao vjernike na molitvu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije

    AUTOR:
    • Mate Piškor

  • OBJAVLJENO:
  • 15.03.2018. u 15:20

Varazdin, 201011.
Od 18. do 20. listopada u Varazdinu je odrzano 43. plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije. Na danasnjoj konferenciji za novinare rijecki nadbiskup Ivan Devcic procitao je pripcenje Hrvatske biskupske konferencije u kojem izmedju ostalog HBK podrzava Svetu Stolicu u rjesavanju slucaja Dajla. Na slici: biskup Vlado Kosic.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Sisački biskup Vlado Košić uputio je u četvrtak pismo svim vjernicima Biskupije, a povodom najave skore ratifikacije Istanbulske konvencije u Hrvatskome saboru.

U pismu, koje će u svim crkvama biti pročitano u nedjelju, 18. ožujka, na kraju svih euharistijskih slavlja s narodom, biskup ističe sljedeće:

- Europska komisija od Hrvatske traži da se prihvati i ratificira tzv. Istanbulska konvencija, koja pod plaštom zaštite prava žena nameće rodnu ideologiju, koja je neprihvatljiva kršćanskoj antropologiji i našim shvaćanjima čovjeka kako ga je Bog stvorio, kao muško i žensko. 

Vladajući pokazuju neshvatljiv sluganski mentalitet prihvaćanja svega što nam drugi nameću, premda to odbijaju neke članice EU, koje se ponašaju kao svaka suverena zemlja. 

Stoga vas potičem: da se molite, osobno i po obiteljima, da se organizira i zajednička molitva u župnoj crkvi i kapelama jedan dan koji je najprikladniji u tjednu.

To može biti klanjanje pred Presvetim ili molitva krunice na tu nakanu: da se ne ozakoni rodna ideologija u Hrvatskoj.

Da podržite sva demokratska sredstva da se ta pošast ne usvoji i da vršite pritisak na naše predstavnike, odnosno zastupnike u Hrvatskome saboru u tom pogledu.

Neka nam se Bog smiluje! Molimo zagovor svetoga Josipa, zaštitnika domovine Hrvatske, molimo zagovor sv. Kvirina i blaženoga Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika - stoji u pismu vjernicima sisačkoga biskupa Košića.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo