SRBIJANSKI PREDSJEDNIK

VUČIĆ O IZJAVI KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ U ALBANIJI 'Čestitam. Ako netko misli kako me to treba plašiti, ne plaši me ni najmanje'

Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić
 REUTERS

BEOGRAD - Srbiji nisu potrebna braća već prijatelji, poručio je u petak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić komentirajući izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Tirani da su Hrvati i Albanci braća po oružju.

"Čestitam na izjavi. Nama nisu potrebna braća, već prijatelji. Neka se bratime, mi ćemo gledati da napredujemo ekonomski“, rekao je Vučić novinarima.

Grabar-Kitarović u svom se jučerašnjem govoru parlamentarcima u Tirani osvrnula i na "trajno i nerazdvojno prijateljstvo" između dvije zemlje i ulogu albanske nacionalne manjine u hrvatskom društvu.

"Albanija je bila naš prijatelj kada nam je bilo potrebno... Bili smo doslovce braća po oružju, prije nego smo 2009. ušli zajedno u NATO. Mnogi su Albanci žrtvovali svoje živote za Hrvatsku i vjerujte mi - Hrvatska to neće zaboraviti", rekla je ona i podsjetila na brojne Albance koji su se borili u Domovinskom ratu.

"Koliko ih je izgubilo život za Hrvatsku ne zanima ni mene niti Srbiju. Ako netko misli kako me to treba plašiti - ne plaši me ni najmanje", naglasio je Vučić poslije prijema za mlade šahiste u Predsjedništvu.

Komentirajući aktualni dijalog Beograda i Prištine, Vučić je - koristeći šahovski rječnik - rekao kako su na ploči i dalje neke figure, ali se pokušava izvući remi.

"I dalje smo u vrlo teškoj situaciji, ali ima još poneka figura na ploči, pa je moguće da se borimo, pa da probamo izvući nekakav remi iako će biti vrlo teško", ocijenio je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:46