GOST IZ 'KOMŠILUKA'

VUČIĆ USKORO DOLAZI U ZAGREB? Predsjednik Srbije nalazi se na popisu govornika kongresa Europske pučke stranke, evo kad bi trebao držati govor

 REUTERS

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, po svemu sudeći, stiže u Zagreb za manje od dva tjedna, na Kongres Europske pučke stranke koji se održava u glavnom gradu Hrvatske. Naime, na stranicama Kongresa Vučić je naveden kao govornik, piše N1.

Ta informacija stiže u trenutku dok se privode kraju pripreme za organizaciju Izbornog kongresa Europske pučke stranke, čijoj obitelji pripada i HDZ, a koji će se u Zagrebu održati od 19. do 21. studenog.

Na Kongresu se očekuju šefovi europskih država i vlada, ali i najviši dužnosnici Europske unije. Među njima su i njemačka kancelarka Angela Merkel, izabrana predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, aktualni šef Komisije Jean-Claude Juncker te predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk.

Među više od 2000 delegata očekuje se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, čija je Srpska napredna stranka (SNS) postala pridružena članica EPP-a. Njegov govor na Kongresu predviđen je u srijedu, 20. studenog, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:43