DISONANTNI TONOVI

VUKOVAR BOJKOTIRA SNIMANJE HTV-ove EMISIJE 'LIJEPOM NAŠOM' Gradonačelnik Penava za Jutarnji: 'Za cijelu situaciju kriv je samo jedan čovjek...'

 Vlado Kos / CROPIX

Grad Vukovar neće sudjelovati na snimanju emisije 'Lijepom našom' (HRT) najavljenom za četvrtak, potvrdio je gradonačelnik Ivan Penava za Jutarnji.

Penava je za 'raskid' odnosa Vukovara i HRT-a, uslijed proslave Dana grada Vukovara 3. svibnja, okrivio ravnatelja naše nacionalne TV kuće Kazimira Bačića i to zbog, kako kaže, podcjenjivačkog i neprofesionalnog odnosa koji je ravnatelj HRT-a imao prema Gradu Vukovaru i manifestaciji Dana grada dok su dogovarali najavljeno snimanje.

Gradske vlasti su željele partnerski odnos, a ne da se HRT ponaša kao da sve mora biti organizirano njima u korist, zlorabeći gostoprimstvo Vukovara i svih organizatora manifestacije, napominje Penava.

- Ravnatelj HRT-a se ponašao kao da ne mora napraviti ništa što je obećao da pomogne pri organizaciji snimanja u skladu s organiziranom manifestacijom, i sve je u jednom trenutku počelo biti podređeno snimanju, umjesto manifestaciji. Morao sam zaštititi dignitet Grada Vukovara i građana koji će doći na proslavu dana svog grada - kaže Penava, koji napominje da ne želi ovime stvoriti bilo kakve loše odnose između zaposlenika HRT-a i članova gradske uprave, već da je to najviše stvar odnosa između njega i ravnatelja HRT-a.

Penava za Jutarnji navodi da je bilo puno organizacijskih stvari oko kojih se nije mogao složiti s Bačićem.

- Jedan primjer je da je otvorenje odnosno manifestacija trebala ići 3. svibnja, a snimanje emisije 4. svibnja. Oni to nisu mogli, govorili su da će im troškovi biti previsoki, i da žele snimiti sve isti dan. Međutim, za nas bi to značilo da bi gosti, a i predstavnici gradova-prijatelja Vukovara morali sjediti dodatne sate u dvorani.

Kada je to pokušao iskomunicirati na drugi način, Penava opisuje da se ravnatelj HRT-a javio na telefon, pa se obećao naknadno javiti, pa je više-manje izbjegavao riješiti situaciju, koja je u konačnici ostala nepromijenjena.

- Takvih situacije je bilo 'x', cijela komunikacija ravnatelja HRT-a bila je neprofesionalna i podcjenjivačka u odnosu na proslavu i na Grad Vukovar. Ta proslava organizirana je zbog Grada i njegovih građana, a ne da se sve mora podrediti snimanju emisije - zaključuje Penava, koji kaže da će budućnost pokazati kakve odnose će Grad Vukovar u ovakvim situacijama imati s HRT-om.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:23