SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Vukovar obilježio Dan grada, nedostatak radnih mjesta najveći problem

Ivan Penava
 Emica Elveđi / CROPIX

U povodu Dana grada i zaštitnika sv. Filipa i Jakova u Hrvatskom domu u Vukovaru u četvrtak je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je istaknuto kako je u prošlih nekoliko godina u Vukovaru dosta toga učinjeno, ostvareni su brojni projekti, ali da nedostatak novih radnih mjesta i dalje ostaje najveći problem s kojima se suočavaju stanovnici toga grada.

- Puno toga je učinjeno i to je vidljivo svim mojim sugrađanima, ali gospodarstvo i dalje ostaje prioritet kojem se moramo još više posvetiti, poručio je u govoru vukovarski gradonačelnik Ivan Penava istaknuvši da posebno velika očekivanja Vukovarci imaju od novog zakona o obnovi i razvoju grada Vukovara jer se očekuje da bi, nakon usuglašavanja s EU, taj zakon mogao biti donesen do kraja ove godine.

Odgovarajući uoči svečane sjednice GV-a na pitanje novinara je li zadovoljan onime što Vlada čini za Vukovar, Penava je rekao da bi izrekao neistinu kada bi kazao kako Vlade, posebice Andreja Plenkovića, ne rade za dobrobit Vukovara.

"Spomenuo bih tu samo rad na novom zakonu o obnovi i razvoju grada Vukovara, za 50 posto su povećana sredstva Fonda za obnovu i razvoj, pomagalo se Borovu, Vukovar je dobio prvog generala Hrvatske vojske", rekao je Penava dodajući kako su to sve lijepe i važne stvari, ali da gospodarstvo i nova radna mjesta i dalje predstavljaju u Vukovaru najveći problem. "Lagao bih kada bih rekao da Vlada i tu ne radi u korist Vukovara", poručio je.

Predsjednik vukovarskog Gradskog vijeća Tomislav Šota pozvao je mlade u Vukovaru da energiju ulažu u stjecanje novih znanja i obrazovanje kao zalog bolje budućnosti.

Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Filipa i Jakova građanima Vukovara, prigodnim obraćanjem, čestitali su izaslanik predsjednice Republike, brigadni general Željko Živanović te izaslanici predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Davor Miličević i Vlade, državni tajnik Nikola Mažar. Prikazan je i kraći dokumentarni film o svemu što je učinjeno u obnovi i ulaganjima u Vukovar u prošloj godini.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata tijekom dopodne su položeni vijenci i zapaljene svijeće, a u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova služena je sveta misa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:13