'SUPER HEROJ'

VUKOVAR OBLIJEPLJEN PLAKATIMA, IZRUGUJU SE HDZ-ovcu PENAVI On za sve optužuje SDP: 'Nismo mi, ali baš nam je to simpatično'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.01.2017. u 19:03

Emica Elvedji / HANZA MEDIA

Na nekoliko mjesta u Vukovaru u četvrtak su se pojavili plakati s fotomontažom lika gradonačelnika Vukovara Ivana Penave odjevenoga kao Supermana uz krupno tiskan naslov 'Vukovarski super heroj'.

 

Na plakatu su ispod naslova napisane poruke: 'Otvaram otvorene firme', 'Mijenjam pravilnike po svojim potrebama' i 'Zapošljavam Vukovarce (ako su u HDZ-u)'. Na prsima mu umjesto velikog slova 'S' stoji 'HDZ', a na dnu plakata je slogan HDZ-a s parlamentarnih izbora 'Vjerodostojno'.

Za lokalni Radio Dunav Ivan Penava je izjavio kako iza plakata stoji oporbeni SDP koji, kako je rekao, na taj način počinje predizbornu kampanju za lokalne izbore.

U vukovarskome SDP tvrde kako oni ne stoje iza tih plakata, ali su im oni simpatični.

Vukovarski SDP optužio je krajem prošle godine gradsku vlast s HDZ-om na čelu za političko kadroviranje u Lučkoj upravi Vukovar.

Iz SDP-a, naime, tvrde kako je Upravno vijeće Lučke uprave Vukovar, u kojemu su, kako navode, od pet članova četvorica članovi HDZ-a, dva dana prije raspisivanja natječaja za ravnatelja te ustanove izmijenilo pravilnik kako bi član Gradskog odbora HDZ-a i vijećnik te stranke u vukovarskome Gradskom vijeću, čije ime SDP ne navodi, mogao biti izabran za njezina ravnatelja.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo