URUČENI KLJUČEVI

Vukovar: Useljena nova zgrada iz Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja

 
 Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje

VUKOVAR - Uručenjem ugovora o najmu stanova i ključeva u petak su u Vukovaru svečano useljeni korisnici 21 stana u novoj zgradi izgrađenoj iz Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima.

Oko 8,23 milijuna kuna vrijedna zgrada u Tijardovićevoj ulici izgrađena je za potrebe osoba s liste prvenstva grada Vukovara, deficitarnih kadrova u Vukovaru, kao i za potrebe Ministarstva obrane.

"Sukladno Nacionalnom programu stambenog zbrinjavanja Vlade danas smo u mogućnosti useliti 13 obitelji s područja grada Vukovara, a time stvaramo i preduvjete ostanka tih obitelji u Vukovaru“, istaknuo je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Najavio je da će do kraja godine, ukoliko radovi budu gotovi, biti stambeno zbrinuto još 60 obitelji na području Vukovara, a prema projekcijama iduće godine još oko 150 obitelji, dok bi u cijeloj državi iduće godine preko 1.000 obitelji trebalo biti stambeno zbrinuto.

Zgrada ima 1.500 četvornih metara stambene površine, a stanovi su veličine 35 do 68 kvadrata i kvalitetno opremljeni.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje

"Trenutačno se gradi osam zgrada na području Hrvatske, a kroz povećani model stambenog zbrinjavanja, 400 obitelji je ove godine dobilo građevinski materijal te će tako biti zbrinuto“, kazao je. Dodao je kako je riječ prvenstveno o mladim osobama kojima država plaća i izradu projekta, kao i građevinsku dozvolu ukoliko je zemljište u državnom vlasništvu te priključak na niskonaponsku mrežu. U novu zgradu u Vukovaru useljeno je 13 obitelji od kojih su tri vojničke.

"Zadovoljstvo mi je što je ovaj projekt realiziran u Vukovaru u kojega smo hrvatskog vojnika vratili i u kojem se trenutačno nalazi Inženjerijska satnija, a dogodine u ovo vrijeme vjerujem i cijela bojna“, rekao je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane, general bojnik Siniša Jurković.

Dodao je da projekt ima posebno značenje, jer je "vojnik naša najveća vrijednost i vrlo nam je važno u kojim uvjetima živi“.

Novouseljenim obiteljima čestitao je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, uputivši zavalu Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje zbog realiziranog projekta, zadovoljan činjenicom da u grad doseljavaju nove mlade obitelji.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:46