NAPETOSTI

Vukovarski SDSS Penavi i Milakoviću: 'Prestanite dizati tenzije'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 20.12.2018. u 17:13

Vukovar, 170714.
Nakon izvanrednih izbora u Vukovaru na kojima je pobijedio HDZ i za gradonacelnika izabran Ivan Penava danas je odrzana konstituirajuca sjednica gradskog vijeca koja nije uspjela jer nijedan od predlozenih kandidata za predsjednika gradskog vijeca nije dobio potreban broj glasova.
Na fotografiji: gradonacelnik Vukovara Ivan Penava i Srdjan Milakovic (sdss) dogradonacelnik.
Foto: Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / Cropix

Srđan Milaković i Ivan Penava snimljeni 2014. godine

Iz Gradske organizacije SDSS-a u četvrtak su u Vukovaru poručili kako je vrijeme da vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i njegov zamjenik Srđan Milaković iz redova srpske nacionalne manjine "prestanu dizati tenzije" i "vraćati kotač povijesti gotovo 30 godina unatrag".

"Umjesto javnog prepucavanja, obojica su izabrani štititi interese onih koji su ih birali - gradonačelnik interese svih građana, a dogradonačelnik interese srpske nacionalne zajednice čiji je izabrani predstavnik", stoji u priopćenju SDSS-a.

Iz SDSS-a dodaju i kako je nužna njihova suradnja "umjesto neodgovornosti i isključivosti" koju od početka mandata pokazuju jer, kako ističu, građane Vukovara interesira ekonomski razvoj i razvoj međunacionalnih i drugih odnosa čije je izvorište mirna reintegracija.

"Nažalost, ni Penava niti Milaković danas ne pokazuju niti djelić političke mudrosti i pragmatizma koji su pokazali u daleko težim i složenijim vremenima mirne reintegracije tadašnji lideri dr. Vojislav Stanimirović i Ivica Vrkić", ocjenjuje SDSS u priopćenju.

Za premijera Andreja Plenkovića ističu pak da promovira mirnu reintegraciju i njezin značaj za Vukovar i istok Hrvatske, kao i državu u cjelini.

SDSS: U ratu ni jedna strana nema ekskluzivnost na nevinost

Penava, kako smatraju, treba prihvatiti da "u svakome ratu stradavaju obje strane" te da "niti jedna strana nema ekskluzivnost na nevinost", pogotovo kada su civilne žrtve u pitanju, dok njegov zamjenik "...iznosi činjenice koje su javnosti već odavno poznate i o kojima je SDSS u niz navrata proteklih godina govorio".

"Gospodo, dozovite se razumu", pozivaju iz vukovarskog SDSS-a u priopćenju kojega potpisuje predsjednik Srđan Kolar koji ocjenjuje i da retorika gradonačelnika i njegova zamjenika, osim što pridonosi podizanju tenzija, navodi preostale građane Vukovara da napuste grad i potraže mirnije i sigurnije mjesto za život.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo