NOVA TIRADA

VULGARNI ISPAD MILANA BANDIĆA Prvo napao voditelja Radio Sljemena, a potpuno ga iz takta izbacio komentar slušateljice: 'Mene nitko ne je*e'

 
Milan Bandić
 Davor Pongračić / CROPIX

Milan Bandić u srijedu ujutro imao je novi vulgarni ispad i opet je bio nekorektan prema novinarima, u ovom slučaju prema Ivanu Hlupiću, voditelju emisije "Zagrebi po Zagrebu" na Radio Sljemenu.

Naime, gradonačelnik Zagreba bio je gost emisije koja se emitira u 10:30, a tijekom koje se komentiraju aktualne gradske teme, a u koju se vrlo često uključuju i slušatelji s pitanjima za čelnika Zagreba.

Ovog se jutra na rasporedu našla blokada tramvajskog okretišta Prečko. Tu je blokadu najavila pa provela obitelji Maršanić koja više od 20 godina vodi borbu s Gradom oko povratka njihove zemlje na kojoj je sagrađeno okretište. Maršanićevi su tako postavili i zabetonirali ogradu te time blokirali tramvajski promet u tom dijelu grada, a na mjesto događaja izašla je i interventna policija, rekao je Goran Husić, opunomoćenik obitelji Maršanić.

Nezgodno pitanje

Nakon što se činilo da su apsolvirali to pitanje, voditelj emisije u jednom trenutku je upitao Bandića da prokomentira recentne poruke vlasnika koji su preko svojeg predstavnika rekli da Grad Zagreb za rješavanje tog pitanja ima 24 sata. Voditelj je dodao i da se ta informacija objavila prije 24 minute. No, to se nije svidjelo gradonačelniku koji se odmah okomio na njega optužujući ga da promovira nasilje.

- S gradonačelnikom se tako ne razgovara, grad nitko neće ucjenjivati. Žao mi je što preko vašeg etera promovirate nasilje. Šaljete poruku da je gradonačelnik podložan ucjenama. Neće nitko nikome slati ultimatume, najmanje gradonačelniku Zagreba. Samo vas molim, razgovarate s gradonačelnikom. Uozbiljimo stvar! Ja sam institucija Grada i gradonačelnik, a ne klošar! Nema prijetnji u demokratskoj Hrvatskoj. Vi promovirate to ucjenjivanje, nemojte to raditi - obrušio se Bandić na voditelja emisije kojem nije dao da završi rečenice.

Iako je voditelj u još nekoliko navrata istaknuo gradonačelniku da je samo postavio pitanje, Bandić je uporno ponavljao da je riječ o ucjenjivanju i da "gradonačelniku to nitko neće raditi".

Komentar slušateljice

Nakon toga u emisiju su se uključivali i slušatelji s raznim pitanjima. Među njima je bila jedna žena koja je prokomentirala da se Bandić ne ponaša demokratski, dok je druga bila mnogo direktnija i čestitala je voditelju na tome kako se dostojanstveno držao pred Bandićevom tiradom. Rekla je, između ostalog da je i "ponekad bolje kopati kanale nego razgovarati s takvim gostima u studiju".

Voditelj je tek kratko rekao da se on trudi poštovati dostojanstvo gradonačelnika, i da se možda i ne slaže s načinom na koji je Bandić ranije reagirao na pitanje. No, gradonačelnika to nije zadovoljilo te je opet krenuo u tiradu tijekom koje je u jednom trenutku i opsovao.

- Svatko ima pravo u demokraciji na svoj stav. Ali vas molim da razgovarate s gradonačelnikom "off" za Radio Sljeme. Ja sam pristao razgovarati s vama kako bismo pomogli građanima. A to što vi prenosite iz druge ili treće ruke da je čovjek s kojim sam se ja sastao prije dva sata dao rok od 24 sata, e to je nekorektno. Može gospođa govoriti što hoće, mene nitko ne je*e - rekao je Bandić i onda skroz izgubio živce.

- Ja sam prije dva sata razgovarao s čovjekom. Zašto to radite? S čime se hranite? Što je ispod kože ljudi? Od kad je ta informacija? Ne može nitko ucjenjivati Grad Zagreb, svidjelo se to njemu ili ne. Taj se nije rodio niti će se roditi dok sam ja gradonačelnik - rekao je Bandić čije gostovanje na Radio Sljemenu možete preslušati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:07