INCIDENT U SISKU

VULGARNI NAPAD PRAVAŠA NA SDSS-ovog DOŽUPANA 'Smrade jedan, zbog tebe i takvih kao ti imam mučninu u želucu'

 Mate Piškor/CROPIX

“Smradu jedan, sram te bilo, zbog tebe i takvih kao ti imam mučninu u želucu”, tim je riječima županijski vijećnik Željko Soldo (HSP) verbalno napao dožupana iz redova srpske nacionalne manjine Bogdana Rkmana (SDSS) dok je ovaj za govornicom odgovarao na vijećničko pitanje.

Soldo je uz glasno negodovanje napustio sjednicu Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije, uz stalno obraćanje dožupanu Rkmanu, vičući “sram te bilo” i pitajući ga kako ga nije sram govoriti ovdje. Osim Solde, iz prosvjeda sjednicu Skupštine napustili su HSP-ovac Željko Kardaš te gost Branko Borković, Mladi Jastreb, inače vijećnik Skupštine Zagrebačke županije, koji je izlazeći dobacio kako ne može dopustiti da ga četnici vrijeđaju i da zato napušta sjednicu.

Incident s Rkmanom započeo je vijećničkim pitanjem Zdenka Korena (HSP), koji je dožupana Rkmana upitao ima li spoznaje, kao bivši pripadnik srpske agresorske vojske, o djelovanju novih četničkih i velikosrpskih ekstremističkih organizacija na području Sisačke županije, o čemu piše u šestomjesečnom izvješću SOA-e. Rkman je odgovorio da nema uvid u izvješće SOA-e i da je legitimno izabrani predstavnik srpskog naroda u Sisačkoj županiji.

Na početku sjednice Županijske skupštine HSP-ovci su predlagali dopunu dnevnog reda tražeći da se razriješi dužnosti dopredsjednik Skupštine Vlado Đaković, koji je nedavno potpisao pristupnicu za SDSS te je tako ta stranka dobila potpredsjedničko mjesto iako nije na županijskim izborima prošla izborni prag.

- To je prevara naroda - rekao je Pejo Trgovčević, predsjednik kluba vijećnika HSP-a.

Dodao je kako je sisački slučaj dokaz da je SDSS u koaliciji s Domoljubnom koalicijom jer ga je na mjesto potpredsjednika instalirao župan Ivo Žinić i HDZ, s obzirom na to da im je Vlado Đaković presudni glas koji im osigurava većinu u Skupštini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:14