PERSONA NON GRATA

VULIN NAKON ODLUKE SRBIJE DA HRVATSKI MINISTAR TAMO NIJE DOBRODOŠAO 'Krstičević je u pravu, mi smo dva različita svijeta - ja sam antifašist'

 Jure Mišković / HANZA MEDIA

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin reagirao je na proglašenje hrvatskog ministra obrane Damira Krstičevića personom non grata u Srbiji.

Podsjetimo, Vlada Srbije odlučila je danas da hrvatski ministar Krstičević do daljnjega nije dobrodošao u Srbiju. Vlada je takvu odluku donijela kao odgovor na notu hrvatskog MVEP-a o zabrani ulaska srbijanskog ministra obrane Vulina u RH.

- Gospodin Krstičević je u potpunosti u pravu, mi smo dva različita svijeta, ja pripadam svijetu antifašizma, ja sam antifašist", prenosi N1 izjavu Aleksandra Vulina, a koji je time aludirao na raniju izjavu ministra Krstičevića kad je kazao: "Ja i ministar Vulin, mi smo dva različita svijeta."

- Ja sam fokusiran na razvoj i na jačanje Hrvatske vojske, na jačanje sustava domovinske sigurnosti kao interes Republike Hrvatske. U svom poslu vodim se uvijek vrijednostima, odgovornošću i ono što je najbitnije, nikad ne činim nikome drugome nešto što ne bih želio da netko drugi čini meni. Takav sam bio u Domovinskom ratu i nakon prisilnog umirovljenja, rada u javnom sektoru i danas u Vladi, komentirao je Krstičević ranije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:33