HDSSB

VULIN O SUKOBU S GLAVAŠOM 'Ne bih komentirao privatni odnos gospodina Glavaša i mene i ne bih to miješao u politiku stranke'

 HANZA MEDIA

„Od 15. siječnja ove godine potpuno sam se distancirao od rada stranačkog vodstva HDSSB-a. U stranku nisam ušao više od mjesec dana do sinoć u 19 sati gdje sam dočekao izborne rezultate. Iako sam sinoć u stranci proveo punih sedam sati predsjednika HDSSB-a nisam uopće vidio. Nevjerojatno, ali istinito. Gdje je nestao čovjek?,“ objavio je Branimir Glavaš na svom facebook profilu dan poslije izbora. Osvrnuo se pri tome i na Vulinov poziv čitateljima da sami izvuku zaključak iz izjave Mosta da je glas za Vulina, zapravo glas za Glavaša. Vulin je pri tome podsjetio u kojim je sve strankama bio Mostov Miroslav Šimić, a Glavaš je iz svega zaključio da je „Glas za Vulina, bio stvarno glas za Vulina, a ne za mene.“ S obzirom da su već i ranije gradom kružile kuloarske priče o sukobu između njega i predsjednika stranke Dragana Vulina, novinare je na HDSSB-ovoj „pressici“ zanimalo što se događa između njih.

- Ne bih komentirao privatni odnos gospodina Glavaša i mene i ne bih to miješao u politiku stranke. Gospodin Glavaš je mandat u Saboru aktivirao svojom odlukom, na što zakonski ima pravo i to je učinio isključivo svojom odlukom. To nije bila odluka stranke. Konačno, on je jednom portalu dao izjavu da ga u smislu stranačkog rada HDSSB ne zanima. Više od toga ne bih komentirao, rekao je Vulin čime je naznačio da sukob postoji i da je nastao upravo zbog Glavaševe odluke da aktivira svoj saborski mandat. Naime, iako su znali da se on kani vratiti u Sabor, Vulin je očekivao su da će o tome raspraviti na Predsjedništvu stranke kako bi Glavaša od toga odgovorili. No, on je odlučio sam aktivirati svoj mandat, za što mu nije trebala odluka stranke. S obzirom na prethodnu izjavu Vulin je upitan i znači li to da Glavaš radi ono što on želi.

- On je član stranke, a sve ostalo ćemo ostaviti za neku drugu priliku, poručio je Vulin, koji se nasmijao na gradski trač kako je Glavaš njemu i potpredsjedniku stranke Karlu Šatvaru navodno rekao da što se njega tiče njih dvojica više i ne moraju dolaziti u stranku.

- Na ovo se mogu samo nasmijati. Vidite gdje i danas stojimo. Ja sam i dalje predsjednik stranke, Šatvar potpredsjednik. Bio sam ovdje u izbornoj noći od 18,50 do 1,30, kao i svaki dan nakon izbora, kazao je Vulin, na što je reagirao i Šatvar rekavši da ne žele komentirati tračeve na dnevnoj razini.

- Neki dan je pukla priča da smo Vulin i ja prešli u HDZ. Svašta se priča, želi nas se diskreditirati, ali ako ćemo komentirati tračeve na dnevnoj razini, gdje će nas to dovesti. Mislim da više ne treba duljiti s tim pitanjima. O tome možemo drugom prilikom, rekao je Šatvar označivši kraj „pressice.“

Glavaš: Budalaština je da sam im ja rekao da više ne moraju dolaziti u stranku

Glavaša smo telefonom dobili na Ugljanu. Rekao nam je da je objavljeni post njegovo privatno mišljenje i da nikakvog sukoba nema.

- Uživam blagodati demokracije u stranci, koje kažu prije nije bilo, pa sada mogu iznositi mišljenja. Točno je da me HDSSB ne zanima u smislu stranačke aktivnosti, a oko mog povratka u Sabor nije bilo nikakvog sukoba. Točno je da stranka o tome nije odlučila, ali što ona o tome i ima odlučivati. Iskoristio sam svojevoljno svoje pravo, a to se znao još od sabora stranke u siječnju i nikakvog drugog dogovora nije bilo. Nismo u sukobu, a budalaština je da sam im ja rekao da više ne moraju dolaziti u stranku. To su gluposti, rekao je Glavaš, kazavši i da mu je netko iz stranke u izbornoj noći na njegovo pitanje gdje je Vulin, odgovorio da je ovaj otišao oko ponoći kazavši da se više neće kandidirati ni za predsjednika Kućnog savjeta, iz čega Glavaš zaključuje, ako je to točno, da je Vulin „očito bio u šoku.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:09