LOŠA KARMA

Wall Street otišao u minus čim ga je premijerka Kosor otvorila!

Premijerka je, nakon što je označila početak trgovanja, poručila kako se nada da će im ‘njezin’ tjedan biti najuspješniji

NEW YORK - Premijerka Jadranka Kosor nije donijela sreću Wall Streetu u ponedjeljak nakon što je upravo ona u središtu njujorške burze tradicionalnom zvonjavom označila početak radnog tjedna. Naime, početak poslovanja na Wallu Streetu svakog ponedjeljka počinje zvonjavom u 9.30, a o onome tko je pozvonio ovisi kakav tjedan čeka brokere s Wall Streeta.

Otvaranje burze ponedjeljkom je prava ceremonija na burzi u New Yorku i do danas su brojni celebrityji označavali trenutak kada dionice kreću na tržište.

Jadranku Kosor je na burzi dočekao Duncan Niedaraur, predsjednik Uprave njujorške burze, a premijerka je nakon zvonjave izjavila kako se nada da će njezin tjedan biti jedan od najuspješnijih na Wall Streetu. Međutim, Wall Street se u ponedjeljak zatvorio u “crvenom”, a ni utorak nije počeo blistavo.

Tri najvažnija indeksa su završila radni ponedjeljak s minusima, pa je tako Dow Jones izgubio 0,44 posto, Nasdaq je “otklizao” za 0,48 posto, a S&P je pao za 0,57 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:57