NOVA ERA CRKVENOG MARKETINGA

Za dokaz o evoluciji nude 50 tisuća kuna

Časopis izdaje udruga za njegovanje karizmatske duhovnosti i financira se donacijama

ZAGREB - Želite li zaraditi 50.000 kuna? Toliko možete dobiti ako uredništvu časopisa Book pošaljete dokaz da je čovjek nastao evolucijom. Ili je kompletna svjetska znanost u međuvremenu odustala od svojih postavki, ili pak nitko ozbiljan nije prihvatio izazov, pa iz mjeseca u mjesec uredništvo povećava iznos nagrade. Od studenoga prošle godine pa do ožujka kad je objavljen petnaesti broj tog mjesečnika, nagrada je povišena sa sedam tisuća kuna na 50.000!

Ne žele pretpostavke

Pod sloganom “Tražimo istinu!”, časopis koji se predstavlja kao mjesečnik za promicanje kršćanskih vrednota, poziva čitatelje da im pošalju nepobitan dokaz za makroevoluciju, te za darvinistički postanak života i čovjeka, s tim da “izričaj mora biti prilagođen prosječnom hrvatskom čitatelju”. Pretpostavke ne uvažavamo, kao ni dokaze vezane uz mikroevoluciju, poručuje uredništvo.

Iz drugih tekstova koje objavljuju jasno je da nitko neće dobiti 50.000 kuna jer oni svoj stav ne misle promijeniti. Časopis izdaje udruga Kristofori, udruga za njegovanje karizmatske duhovnosti i poduzeće Duspara. Financiraju se od doprinosa članova (desetina prihoda) i donacija. Posljednjih par mjeseci prodaju se po kioscima, po cijeni od 15 kuna.

U časopisu je par reklama: najveće su one Tiska, koji distribuira list, i reklama za stanove i poslovne prostore u novoizgrađenom naselju u Odri, koje je uz pomoć Hypo banke financirao Ivić Pašalić. Časopis uređuje Josip Lončar, autor nekoliko knjiga o vjeri i duhovnosti.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:57