GLASOVALO 4900 LJUDI

Za predsjednika Hrvatske liječničke komore izabran Krešimir Luetić

Dubrovnik,190617.
Predjsednica RH Kolinda Grabar Kitarovic danas je svecano otvorila deseti po redu kongres ISABS-a u Dubrovniku. Na kongresu su sudjelovali i Ministar turizma Gari Cappelli, ministar zdravstva Milan Kujundzic, ministrica znanosti i obrazovanja Blazenka Divjak, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin i drugi.
Na fotografiji: Kresimir Luetic.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Tonci Plazibat / CROPIX

Krešimir Luetić

Nakon prilično burne kampanje danas su okončani još jedni izbori u Hrvatskoj i to oni za čelne ljude Hrvatske liječničke komore. S čak 55 posto glasova za novog predsjednika izabran je dr. Krešimir Luetić donedavni v.d. predsjednika, a njegova će zamjenica biti predstavnica liječnika primarne zdravstvene zaštite Vikica Krolo.

Naime, za čelna mjesta u HLK nikad se do sad nije natjecalo toliko kandidata odnosno njih čak 6 a isto toliko i za potpredsjednička mjesta.

Druga po broju glasova je dr. Ada Barić Grgičević s 18 posto glasova dok je na trećem mjestu bivši, smijenjeni predsjednik HLK-a dr. Trpimir Goluža s 14 posto glasova svojih kolega.

Samo 7 posto glasova dobio je dr. Miran Cvitković dok je dr. Hrvoje Tomasović koji je u kampanji bio i najglasniji a i prednjačio je i svojim pritužbama Ministarstvu na tijek izbornog procesa dobio 3,87 posto. Uvjerljivo najmanje glasova tek 1,45 posto dobio je mladi dr. Matija Majić.

Zanimljivo je da je ukupno glasovalo samo 4900 liječnika od njih 19.000. Većina je to učinila elektronskim iskaznicama odnosno njih 3607 a tek njih 1319 dopisnim glasom.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo