DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO

Za promatranje izbora za Europski parlament trenutno je registrirano 4.192 promatrača, udruzi 'Antikorupcija' promatranje nije dozvoljeno

Ilustracija
 Robert Fajt / CROPIX

Za promatranje izbora za Europski parlament trenutno je registrirano 4192 promatrača, udruzi "Antikorupcija" promatranje nije dozvoljeno jer se ne radi o nevladinoj udruzi koja neovisno promatra izborni postupak, navelo je u srijedu Državno izborno povjerenstvo (DIP).

"Antikorupciji" promatranje nije dozvoljeno zbog toga jer se ne radi o nevladinoj udruzi koja neovisno promatra izborni postupak, a što je zakonski preduvjet da bi se promatranje odobrilo, ta udruga svojim javnim djelovanjem podupire i promiče samo jednu listu i samo jednog kandidata, priopćilo je Povjerenstvo, reagirajući na "neistinite informacije koje su preplavile medijski i prostor društvenih mreža, a koje plasira "Antikorupcija".

Do danas su DIP i druga nadležna izborna povjerenstva odobrila promatranje ovlaštenim podnositeljima zahtjeva i trenutno je registrirano 4192 promatrača.

DIP ističe da svaki izborni sudionik, bez obzira radi li se o političkoj stranci ili kandidacijskoj listi grupe birača, ima pravo promatrati izbore ako to zatraži. Nositelj kandidacijske liste grupe birača Mislav Kolakušić do danas nije podnio zahtjev za promatranje izbora, navodi Povjerenstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:23