KANDIDAT HDZ-a

ZA ZAGREB 22. STOLJEĆA Drago Prgomet predstavio svoj stručni tim i najavio jedan od najvažnijih projekata, Plenković: Bit će izvanredan gradonačelnik!

 HDZ

HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika prof. dr. sc. Drago Prgomet predstavio je svoj stručni tim za lokalne izbore i buduću gradsku upravu - istaknuvši da se cijeli život brinuo za ljude, a kao gradonačelnik brinut će se za Zagreb.

HDZ kakvog ga je želio dr. Tuđman

Čvrstu potporu 'doktoru Dragi', kako ga stranačke kolege i simpatizeri nazivaju, i njegovom timu dao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković naglasivši da će Prgometov program za Zagreb prepoznati većina birača:

- Prgomet svojim profesionalnim angažmanom jamči visoku stručnost, visoku predanost, domoljublje i čovjekoljublje. Naš Drago je takav kao liječnik, takav je bio i u Domovinskom ratu, a bit će i izvanredan gradonačelnik našega glavnog grada! Zagreb zaslužuje snažan iskorak i razvoj kako bi postao istinsko središte ovog dijela Europe - jer za to ima sve pretpostavke. Prgometov tim predstavlja HDZ kakvog ga profiliram na temeljnim vrijednostima desnog centra, kao narodnjačko-demokršćanske stranke okupljanja i napretka. To je upravo onakav HDZ kakvog je želio i naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman!

HDZ

Plenković je zaključio da će Prgomet i gradska organizacija HDZ-a u Zagrebu sastaviti izvrsnu listu kojom će potvrditi koheziju i visoki rejting HDZ-a.

Briga za svakog čovjeka!

Drago Prgomet - predstavljajući svoju viziju i svoj najuži, pobjednički tim vrhunskih stručnjaka - istaknuo je da će zajedno odvesti Zagreb u 22. stoljeće i vratiti ga na kartu europskih vrijednosti i perspektivnog življenja:

- Gledajući u budućnost, brinut ćemo da se ponovno cijene ljudski rad, predanost i istinske vrednote! Naš tim je sinergija stručnosti, vizije, intelekta i bezrezervne brige o svakom čovjeku Grada Zagreba! Zagreb treba promjene! Nije smisao gradonačelnika praviti se da zna sve, nego okupiti sjajan tim. Hvala predsjedniku Plenkoviću koji nam je došao pružiti podršku. Za budućnost svih nas!

HDZ

Bolnica preko Save

Prgomet je najavio da će, uz posao gradonačelnika, osobno brinuti i za zdravstvo u Zagrebu. Kao jedan od svojih ključnih projekata, najavio je da će na neiskorištenom prostoru Zagrebačkog velesajma izgraditi novu dječju bolnicu, uz koju će biti i opća bolnica - čime će se građanima Zagreba preko Save (oko 180 tisuća) napokon osigurati jednaka dostupnost bolničke zdravstvene zaštite.

HDZ

----------------------------------

SVI PRGOMETOVI LJUDI:

HDZ

Dr. sc. Nikolina Brnjac - zamjenica gradonačelnika (promet & EU fondovi)

Državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture te izvanredni profesor Sveučilišta u Zagrebu, od 2015. uključena je u evaluaciju prometnih projekata za Europsku Komisiju, a kao gost predavač surađuje s vodećim europskim sveučilištima.

Dipl. pravnik Krunoslav Katičić - zamjenik gradonačelnika (upravljanje gradskom imovinom)

Drugi Prgometov zamjenik - inače državni tajnik u Ministarstvu državne imovine - upozorava da sve analize pokazuju da se gradskom imovinom do sada upravljalo stihijski. Stoga će se fokusirati na reaktivaciju svih neiskorištenih poslovnih prostora i stanova.

Saša Bilić - Digitalna platforma & „Pametni grad“

Za tzv. Smart City u Prgometovu timu bit će zadužen član MENSA-e Saša Bilić, magistar poslovnog upravljanja, koji u svom programu za cilj ima staviti Zagreb uz bok svim europskim metropolama digitalizacijom poslovanja i procesa kako bi ga učinili učinkovitijim, a istodobno građanima omogućili jednostavnije, bolje i brže komuniciranje sa svim gradskim strukturama.

Mr. sc. Dora Matošić - financije

Fond menadžerica Dora Matošić, magistrica ekonomskih znanosti, konzultantica na području pripreme i provedbe investicijskih projekata, s iznimnim iskustvom u analizi financijskih pozicija, bila je voditelj projekta osnivanja nekretninskog fonda putem javne ponude dionica i uvrštenja na Zagrebačku burzu 2007. godine u visini od 200 milijuna kuna.

Dr. sc. Robert Holjevac - osobe s invaliditetom

Znanstveni suradnik na Hrvatskom institutu za povijest, doktorirao medievistiku (povijest Crkve i bizantologija). I sam slijepa osoba, Holjevac je izrazio važnost što veće inkluzije osoba s invaliditetom. Založit će se da im bude dostupno što više prostora u gradu te se što više poboljša kvaliteta života tih osoba.

Dr. sc. Dubravka Brezak Stamać - odgoj i obrazovanje

Doktorica humanističkih znanosti (hrvatska književnost), najavila je da će dječji vrtići raditi i nakon 17 sati, a osnovne i srednje samo u jednoj smjeni.

Dr. sc. Davor Filipović - malo i srednje poduzetništvo & EU fondovi

Docent na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, dobitnik Državne nagrade za znanost, naglasio je da mu je cilj Zagreb pretvoriti u lidera malog i srednjeg poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi te lidera u povlačenju bespovratnih sredstava iz fondova EU.

Luka Šeput - kultura

Doktorand književnosti, glavni urednik Vijenca (dvotjednika Matice hrvatske za kulturu), Zagreb želi napraviti srednjoeuropskom kulturnom metropolom. Najavljuje revitalizaciju kulturno-povijesne jezgre Zagreba te suvremenu kulturnu politiku.

Mr. sc. Marko Pavić - mladi i zapošljavanje

Po struci geofizičar, kao jedan od malobrojnih Hrvata sudjelovao je u međunarodnoj znanstvenoj ekspediciji mjerenja morskih struja na Antarktici. Aktualni je državni tajnik u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava te jedan od glavnih arhitekata redefiniranja mjera aktivne politike zapošljavanja pod nazivom „Od mjere do karijere“.

Izv. prof. dr. sc. Krešimir Buntak - gospodarstvo

Aktualni pročelnik Odjela za poslovanje i menadžment na Sveučilištu Sjever, svojedobno je kao pročelnik Ureda za gospodarstvo Zagreba (1997-2000) pokrenuo je niz razvojnih programa: SME, obrtništvo, Tehnološki park Zagreb...

Dr. sc. Mario Šiljeg - zaštita okoliša

Sadašnji državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, a bivši ravnatelj Agencije za zaštitu okoliša. Docent je na Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje predaje više kolegija iz područja inženjerstva okoliša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:16