ODLUKA ODBORA

ZA ZASTUPNIKE VIŠE NEMA NEOPRAVDANIH IZOSTANAKA Dok vlada epidemija, nitko ih neće pitati zašto nisu došli u Sabor

 Damjan Tadic / CROPIX

Saborski odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove u četvrtak je donio odluku kojom se ubuduće svi izostanci zastupnika sa sjednica smatraju opravdanima, i to sve dok su na snazi izvanredne okolnosti uzrokovane epidemijom koronavirusa. To znači da zastupnici više ne moraju opravdavati nedolazak u Sabor liječničkom potvrdom, službenim putovanjem ili kakvim drugim opravdanim razlozima jer bi u protivnom bili novčano kažnjeni.

Dok vlada epidemija, nitko ih neće pitati zašto nisu došli u Sabor.

- Na temelju članka 105. podstavka 9. Poslovnika Hrvatskoga sabora,u svezi Zakona o dopuni Zakona o sustavu civilne zaštite i Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka 2020.,Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove Hrvatskoga sabora, je na 48. sjednici održanoj 19.ožujka 2020. donio sljedeću odluku: Slijedeći načela iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom članak 6.a Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru primjenjivat će se tako da se svi izostanci zastupnika smatraju opravdanim - navodi se u odluci Odbora i kaže da ona stupa na snagu danom donošenja, a trajat će sve dok traju izvanredne okolnosti.

Odluku je potpisao predsjednik Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove, te od prije neki dan potpredsjednik Sabora Ante Sanader.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:40