'PRIRODI SE NEMOGUĆE SUPROTSTAVITI'

ZABRINUTA PREDSJEDNICA PORUČILA IZ ARGENTINE 'Pozorno pratim situaciju u Hrvatskoj Kostajnici, nastavite s maksimalnim naporima u pružanju pomoći!'

 Ured predsjednice

Velike količine snijega koji se topi uzrokovale su poplave u Karlovcu i Hrvatskoj Kostajnici gdje je aktivirano i klizište pri čemu je potpuno uništeno šest kuća. Nakon što je proglašeno izvanredno stanje, hrvatska predsjednica koja je u sklopu južnoameričke turneje u nedjelju otputovala u Argentinu, izjavila je kako pozorno prati situaciju u domovini te da je zabrinuta.

'Iako se nalazi u službenom posjetu u dalekoj Republici Argentini, Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pozorno i s velikom zabrinutošću prati vijesti o velikim materijalnim štetama izazvanim poplavama i klizištima na području Hrvatske Kostajnice', izvijestili su iz Ureda predsjednice.

U priopćenju se navodi kako se prirodi nemoguće suprotstaviti, no da treba maksimalno pomoći ugroženim stanovnicima.

'Unatoč svim provedenim pripremama, prirodnim silama se ponekada nemoguće u potpunosti suprotstaviti te je u ovome trenutku nužno usmjeriti sve napore u otklanjanje nastalih i sprječavanje još većih posljedica, posebno mogućih ljudskih žrtava.

'U tom pogledu Predsjednica Republike poziva sva nadležna državna tijela Sustava domovinske sigurnosti da nastave maksimalne napore u pružanju pomoći stanovnicima Hrvatske Kostajnice i iskazuje im zahvalnost na dosadašnjoj posvećenosti i predanosti', istaknuli su iz Ureda predsjednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:35