'POSTAVILA GA JE POLITIKA'

ZAGORSKA STRANKA TRAŽI SMJENU DIREKTORA ZAGORSKOG VODOVODA 'Njegovo imenovanje dovelo je do trovanja izvora zagorske vode i ugroze 50 tisuća ljudi'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 20.02.2019. u 14:32

zagorje.com

Zagorska stranka zatražila je u srijedu smjenu direktora Zagorskog vodovoda i njegovih suradnika jer ih je postavila politika, a ne struka, zbog čega je došlo do trovanja izvora zagorske vode i ugroze oko 50.000 stanovnika.

Predsjednik Zagorske stranke Miljenko Jerneić u priopćenju je podsjetio kako su već ranije upozoravali da je smjena Željka Hrena, koji je godinama uspješno vodio vodovod, politički namještena.

"Hrena je, kao stručnog, sposobnog i odgovornog direktora, politika nakaradno smijenila i na čelo postavila hrpu nesposobnjakovića, a zahvaljujući takvim lošim potezima aktualne županijske vlasti zamalo je otrovano 50.000 ljudi", navodi Jerneić.

Zagorska stranka traži momentalnu smjenu sadašnjeg direktora Zagorskog vodovoda Maria Mihovilića i svih onih koje je politika postavila na tako značajne i odgovorne funkcije, a od mjerodavnih pravu istinu o trovanju izvora vode.

Izjavu Mihovilića da se incident s vodom navodno dogodio zbog prevrnutog kamiona iz kojeg je curila nafta, iz stranke su ocijenili nemuštom.

"Iz viših policijskih krugova dobili smo informaciju da je moguć i drugi uzrok trovanja vode. Na takvu mogućnost na konferenciji za novinare upozorio je i načelnik policije Krapinsko-zagorske županije", tvrde iz Zagorske stranke.

Mihovilić je 16. veljače izjavio da su zadnje analize vode pokazale da su parametri u zakonskim okvirima. "Korisnike vodovoda pozvali smo da prijave vodu s mirisom kako bismo isprali cjevovode, a broj poziva smanjio se", izjavio je Mihovilić za Hinu.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo