PODRŠKA IZ METROPOLE

Zagreb Pride: Hvala vam hrabri pederi, lezbe i trandže Splita! Pokazali ste da je dostojanstvo neotuđivo

'Svojom ustrajnošću i neustrašivošću nepovratno ste promijenili Split i Hrvatsku'
 Ante Čizmić / CROPIX

ZAGREB - Organizatori Zagreb Pridea, koji se održava 18. lipnja , priopćenjem su podržali sudionike Gay Pridea u Splitu koji je danas prekinut zbog sramotnog divljanja tisuća ljudi na splitskoj rivi. Priopćenje naslovljeno: Hvala vam hrabri pederi, lezbe i trandže Splita!, prenosimo u cijelosti:

- Da je dostojanstvo neotuđivo, pokazali ste vi, splitski pederi, lezbe, biseksualne, trans i queer osobe kada ste uzdignute glave koračali ulicama svoga grada. Podržane/i odgovornim i solidarnim podržavateljicama i podržavateljima svojom ustrajnošću i neustrašivošću danas ste nepovratno promijenili Split i Hrvatsku.

Pokazale ste da se za ljudska prava treba boriti uvijek i svugdje, bez obzira na prepreke i pokušaje zastrašivanja. Danas je izborena pobjeda hrabrosti nad nepravdom, pobjeda ljubavi nad mržnjom, pobjeda slobode nad životom u sjeni.

Poruka svima je: mi pederi, lezbe, trans, biseksualne, interspolne i queer osobe – gdje god živjeli i odakle god dolazili - borit ćemo za pobjedu unatoč svakom teroru i fašizmu, ma koliko god dug i težak put bio pred nama! I nikada se nećemo predati!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:05