PRVA SJEDNICA 12. LISTOPADA

ZAGREBAČKA NADBISKUPIJA Kardinal Bozanić imenovao nove članove Zbora prebendara Prvostolne crkve zagrebačke

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 04.10.2019. u 20:18

Marija Bistrica, 150819.
Svetiste Marija Bistrica.
Sredisnje misno slavlje u povodu svetkovine Velike Gospe u crkvi na otvorenom u nacionalnom marijanskom svetistu Majke Bozije Bistricke predvodio je zagrebacki nadbiskup kardinal Josip Bozanic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Josip Bozanić

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić imenovao je prema novom Statutu nove članove Zbora prebendara Prvostolne crkve zagrebačke, izvijestio je u petak Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Novi članovi Zbora prebendara su tajnik Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, docent pri Katedri religiozne pedagogije i katehetike na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i katedralni ceremonijar Denis Barić, ravnatelj Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta i redoviti profesor iz područja humanističkih znanosti, polja teologije i grane pastoralne teologije na Katedri pastoralne teologije Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Josip Šimunović, sudski stručnjak pri međubiskupijskim sudovima u Zagrebu te pastoralni suradnik u Župi Presvetoga Trojstva u Svetoj Nedelji Ivan Štengl i pomoćnik posebnoga povjerenika za Zbor prebendara te pastoralni suradnik u Župi sv. Kuzme i Damjana na Vrhovcu Konrad Žižek.

Kardinal Bozanić pozvao je nove članove na prvu sjednicu, 12. listopada, kojom će on predsjedati. Na sjednici će, u smislu novog Statuta Zbora prebendara, biti povjerene službe u Zboru i odredit će se dan kad će one nastupiti.

Iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije izvijestili su i da je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić otputovao u petak u Rim, gdje će u subotu 5. listopada sudjelovati na redovitom konzistoriju na kojem će papa Franjo kardinalskom zboru priključiti trinaest novih kardinala.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo