IZDALI PRIOPĆENJE

Zagrebački Ured za zdravstvo: Upravno vijeće Srebrnjaka nije raspravljalo o smjeni Mirjane Turkalj

Mirjana Turkalj
 Marko Todorov / CROPIX

Zagrebački Gradski ured za zdravstvo priopćio je u ponedjeljak kako je netočna medijska informacija da je Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak raspravljalo o smjeni Mirjane Turkalj kao voditeljice projekta Centra za translacijsku medicinu CCTM te bolnice.

Večernji list objavio je u u ponedjeljak kako je Upravno vijeće Srebrnjaka, nakon što je u prosincu s dužnosti ravnatelja smijenilo Boru Nogala, prošli tjedan smijenilo Mirjanu Turkalj s pozicije voditeljice projekta Dječjeg centra za translacijsku medicinu, vrijednog 452 milijuna kuna, koji će se financirati iz fondova EU.

"Netočan je navod da je Upravno Vijeće Dječje bolnice Srebrnjak raspravljalo na sjednici o smjeni Mirjane Turkalj. Prof. Turkalj operativno provodi CCTM Projekt, a odgovorna osoba ispred Korisnika Ugovora o dodjeli sredstava za Veliki projekt "Dječji centar za translacijsku medicinu˝ Dječje bolnice Srebrnjak je v.d. ravnateljica Dječje bolnice Srebrnjak", naveli su iz Gradskog ureda za zudravstvo.

"Grad Zagreb kao osnivač Dječje bolnice Srebrnjak podržava projekt CCTM od samog početka pripreme te smo u razdoblju od 2011. - 2019. godine pružali logističku i značajnu financijsku podršku. Ta podrška ne izostaje niti u 2020. godini kada je CCTM Projekt uvršten u Proračun Grada za 2020. s projekcijom (2021.-2022.), a vezano uz potraživanje Dječje bolnice Srebrnjak uz pokrivanje dijela neprihvatljivih troškova u CCTM Projektu", istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Dodaje kako su na inicijativu Grada Zagreba održana su dva sastanka s predstavnicima svih državnih institucija koje su nadležne za uspješnu provedbu CCTM projekta, a kako bi se ubrzali sve operativni postupci javna nabave.

Početkom veljače 2020. pokrenut je prvi postupak Javne nabave za uslugu upravljanja CCTM Projektom putem središnjeg Gradskog ureda za javnu nabavu, a javno savjetovanje s više gospodarskih subjekata završilo je 18. veljače.

"Kriteriji u dokumentaciji o javnoj nabavi izrađeni su sukladno prijedlogu naručitelja - Dječje bolnice Srebrnjak, a u čijem je Povjerenstvu ispred Ustanove sudjelovala i prof. Mirjana Turkalj", priopćio je Gradski ured za zdravstvo.

"Dokumentacija o tome predmetu nabave dostavlja se Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje na provjeru, kako bi predmetna usluga bila u skladu sa svim pozitivnim propisima RH, a koji reguliraju javnu nabavu", dodaje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:39