OPET SE TRESE

ZAGREPČANI PONOVNO OSJETILI POTRES Podrhtavanje tla dogodilo se oko 10 sati, objavljena i magnituda: 'U Čučerju je fino zatreslo'

 
ilustracija
 Ilustracija / Pluto / Alamy / Alamy / Profimedia

U 9 sati i 58 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slabi potres magnitude 2.3 prema Richteru s epicentrom u Zagrebu nedaleko Markuševca.

Potres je trajao nekoliko sekundi, a intenzitet u epicentru bio je III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice, priopćili su iz Seizmološke službe.

RIječ je o očekivanim podrhtavanjima tla nakon većeg potresa koji je 22. ožujka pogodio šire zagrebačko područje.

Korisnii Twittera odgovorili su na objavu Europsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) te naveli gdje su se nalazi u trenutku potresa i jesu li ga osjetili.

"Osjetio se u Remetama, sjevernom dijelu Zagreba", napisala je na Twitteru bivša političarka Mirela Holy.

"Ovaj je bio poprilično solidan, zapravo, suviše poznati zvuk tutnjave s nekoliko sekundi drmanja, ali koliko sam mogao osjetiti, nije bilo njihanja", napisao je drugi korisnik i dodao da se nalazi u Gornjoj Dubravi. Još je nekoliko korisnika iz Dubrave dodalo da je definitivno ojetilo jači potres.

Korisnici sa Šalate, Šestina, Perjavice i Trešnjevke također su javili da su osjetili potres. Neki su osjetili značajnije drmanje u trajanju i do tri sekunde, dok su drugi prijavili nešto slabije vibracije. Korisnik s Jaruna objavio je da ga nije osjetio, dok je jedna korisnica navela da se osjetio i 40 kilometara dalje od Zagreba.

"Osjetio sam ga, ali nisam čuo tutnjavu pa nisam bio siguran jesu li radovi na cesti ili jači potres", dodao je korisnik s Kvaternikovog trga.

Korisnici su odgovorili i na tu objavu te javili jesu li osjetili potres.

"U Čučerju je fino zatresao i čuo se, osjećaj da je bio puno jači nego što su aplikacije pokazale", napisao je jedan korisnik.

"U centru se osjetilo, ali nije bilo zvuka, samo se zaljulalo", dodala je druga korisnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:41