ASTRONOMSKI IZNOS

ZAGREPČANKA U OČAJU, STIGAO JOJ RAČUN OD 78.000 KUNA ZA VODU 'Pukla je cijev, ali izvan zgrade, ne znam što ću' VODOOPSKRBA 'Nismo pogriješili'

 CROPIX

Zagrepčanka Maja-Nicole Kovačević iz Ulice Prevoj dobila je astronomski račun za vodu ukupnog iznosa od 78 tisuća kuna. Radi se o računu za vodu od oko 50 tisuća kuna, s kamatama i dodatnim troškovima od više od 25.000 kuna. Račun nevjerojatnog iznosa mora platiti u roku od osam dana, a sve za vodu koju nije potrošila, piše RTL.

- Dogodilo se to da je pukla cijev u petom mjesecu 2018. godine i mi smo znači to prijavili Vodoopskrbi i počeli su mi stizati veliki računi. Prvo je stigao račun od 47 tisuća kuna, nakon toga od 25.000 kuna da bih sada prije 7 dana dobila račun od 73 točnije 78.000 kuna, predovršni prijedlog za ovrhu zapravo. Zaista ne znam što da radim, rekla je Kovačević za RTL i dodala da ne zna što će sada jer takvu ogromnu cifru ne može, niti bi, kaže, trebala platiti.

Iz Vodoopskrbe pak poručuju samo da je račun ispravan jer je došlo do kvara na internom dijelu instalacije, da ga je potrebno platiti, a nude i mogućnost plaćanja na rate.

Kovačević je rekla da unutar zgrade i stanova nije bilo pucanja cijevi, a samo se na parkiralištu vidjelo da je cijev pukla. Od Vodoopskrbe, s kojom se, kako navodi, dopisuje već oko godinu i pol dana, tvrdi da nije dobila nikakav konkretan odgovor, već su joj uglavnom govorili da će problem proslijediti dalje i javiti joj se, a onda je stigao ovaj račun.

Njezina je susjeda pak dobila račun na još nevjerojatniji iznos od čak 230.000 kuna. To bi značilo da su njih dvije zajedno, po tom izračunu potrošile 22 milijuna litara vode.

- Moj komentar je da je suludo da su nekim moćnicima otpisani dugovi, da ih sad ne spominjemo ovdje, a nama običnim ljudima stižu cifre od po deset, petnaest i 20 tisuća eura koje nema šanse da možemo platiti, a i zašto bi jer, na kraju krajeva, cijevi su pukle van naše zgrade, to ne možemo, kako smo mogli znati to, rekla je za RTL sestra Maje Nicole, Katarina Kovačević-Kotzmuth, koja također živi u istoj zgradi, ali je njezin račun 'sitnih' 5.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:39