PREOPTEREĆENOST

ZAGUŠENA LINIJA EPIDEMIOLOŠKE SLUŽBE U PRIMORSKO-GORANSKOJ ŽUPANIJI 'Broj je stalno zauzet, ne dobivam povratnu informaciju. To nije u redu...'

 Srđan Vrančić / CROPIX

Telefonski broj dežurne epidemiološke službe u Primorsko-goranskoj županiji, na koji osobe koji se su u samoilolaciji svakodnevno moraju javljati, zbog preopterećenosti ne funkcionira, javlja Novi list.

Jedan od osoba koje se svakog dana o svom zdravstvenom stanju moraju javljati epidemiologu je i Đuro Josić. On se u Opatiju vratio iz Austrije, nakon čega mu je naređeno svakodnevno javljanje epidemiolozima, no broj je, kaže, stalno zauzet.

'Zakonski sam obavezan javljati se dežurnom epidemiologu na broj koji sam dobio. Međutim, taj je broj stalno zauzet, pokušao sam i poslati poruku, no nikakvu povratnu informaciju nisam dobio. Dobro se osjećam, boravim u kući kako mi je rečeno i redovito mjerim temperaturu, no nemam koga obavijestiti o svom stanju. Kao znanstvenik koji je neko vrijeme radio i na Odsjeku za biotehnologiju u Rijeci, smatram da to nije u redu, posebno što Hrvatska još uvijek ima sreću da kontrolira stanje s virusom', rekao je Josić za Novi list.

Da taj telefonski broj nije u funkciji, potvrdio je i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović. Priznaje da ovakvo zaguđenje linije nije bilo očekivano.

'U ovom trenutku uvodimo još tri nova broja mobitela, a formirat ćemo i poseban desk gdje će se na fiksnu liniju u razdoblju od 7 do 22 sata javljati naši djelatnici koji su posebno obučeni za ovaj segment', rekao je Mićović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:25