GUŽVE NA CESTAMA

ZAPALIO SE AUTOMOBIL U SVETOM ROKU, TUNEL ZATVOREN ZA PROMET Počele su se stvarati kolone, problemi i kod Zagreba, Dugopolja, na Istarskom ipsilonu...

 Jure Mišković / CROPIX

Na autocesti A1, od 12,55 sati zatvoren je tunel Sveti Rok u oba smjera, zbog požara na vozilu, pa HAK moli vozače za strpljenje. Zbog prekida prometa između tunela Čelinka i Sveti Rok u smjeru Zagreba vozi se u koloni dugoj oko 6 km, a u smjeru mora kod tunela Sveti Rok kolona je duga oko 3 km.

Kod naplatnih postaja Lučko (A1) u smjeru Zagreba kolona je duga oko 3 km;. Između čvorova Donja Zdenčina i Lučko u smjeru Zagreba vozi se usporeno zbog prometne nezgode.

Kod naplatnih postaja Dugopolje u smjeru mora kolona je duga oko 1,5 km.

Na Istarskom ipsilonu se zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila kolona duga oko 4 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon.

Kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko 3 km, dok je kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona duga oko 2 km, a u smjeru Istre oko 1 km.

Prekinut je promet na državnoj cesti DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, zbog požara.

Promet je srednje gust do povremeno pojačan na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, kao i u priobalju pa HAK savjetuje vozačima da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika pa ostale sudionike u prometu poziva na pojačan oprez.

Jak vjetar puše na autocesti A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići, vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:31